top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Jeg er bekymret!

Dama med SYV statsråder som føkka opp og måtte gå, og som måtte gå av selv men nesten måtte slites ut av statsrådskontoret, mener denne regjeringen har en ukultur.

Hva med å for en gangs skyld kalle en spade en faktisk spade; EKSREMT MANGE av Stortingets og regjeringenes politikere har en ukultur? Og det er UAVHENGIG av parti!!
For skeive og skeives rettigheter er dette er STORT tap!

Og det er ikke med letthet jeg ser hun går av, selv om jeg ikke er Ap-menneske.

Jeg tenker med gru på hvem som overtar, og hvilken retning regjeringen tar i spørsmål som handler om skeive, og det grunnet at de er i regjering med tydelig kristenhøyrekonservative STORBONDEN, nemlig Senterpartiet. Sp har også noen av de største transfobene som står på Stortinget og i regjering , og DERFOR er dette ekstremt skremmende!


Denne regjering har vært der for skeive

Anette Trettebergstuen og

Jonas Gahr Støre har sørget for at MYE bra er gjort for skeives rettigheter.

Og til sistnevnte vil jeg si at jeg HÅPER du tar innover deg at det her ikke bare er en regjeringskabal som skal opp, men også ekstremt sårbare grupper, som DAGLIG utsettes for hat og hatkriminalitet, som denne Statsråden skal ha ansvar for politikken til.

Trettebergstuen har gjort en fantastisk jobb, og det at hun går av nå, midt i et kaos hvor transpersoner hetses og trakasseres i norske aviser, på gaten, er mål for terror; SÅ MÅ DU FINNE EN SOM KAN ERSTATTE OG DET MED SAMME TANKEGANG som hun har. Det må være en som er sitt ansvar bevisst, og det SYNLIG!

Som synlig og TYDELIG tar avstand fra transekskluderende feminister og andre som legger transpersoner, ikke-binære, og alle skeive for hat.

Som tar et tydelig politisk oppgjør med disse som er "motstandere" og som "bare skal stille kritiske spørsmål".

Ok, så kan vi også adressere elefanten i rommet; Justisministeren som IKKE står opp for skeive, fordi hun konsekvent ikke møter skeive organisasjoner, hverken før eller etter rapporten om PST, Politiet og terroren 25.06.2022 i Oslo mot Pride og skeive. Hennes oppførsel er en skam!


UKOM og WPATH

Siste tiden har det vært massive oppslag i media om den hårreisende, og meget elendige, UKOM rapporten, som omtaler blant annet pubertetsblokkere som "utprøvende behandling" tiltross for at denne typen behandling har pågått i flere tiår. UKOM rapporten har totalt ignorert WPATH (Standarder for

behandling

og helseomsorg for kjønnsinkongruente, transpersoner og personer som ikke er kjønnsnormative) som er en internasjonal standard, som inneholder informasjon om godt utprøvde og forskning på blant annet hormonbehandling og pubertetsblokkere.Medias ansvar:

Media har et enormt ansvar for at hetsen mot skeive, og spesielt transpersoner har blitt så massiv som den har blitt.


Media slipper til transekskluderende personer som Kamilla Aslaksen og Anne Kalvik (professor i religionsvitenskap ved Universitetet i Stavanger) over en lav sko, hvor de konsekvent bedriver karakterdrap, dehumaniserer og trakasserer transpersoner. For ikke snakke om Tonje Gjevjon, som er fast spaltist i Dagbladet, og som i flere år har fått lov å bruke Dagbladet som plattform for å spre usannheter om transkvinner, bedrive pedosverting og henge ut transkvinner.

Det er faktisk slik at store mediehuse, som VG, Dagbladet, sin offentlige profil innen transaspektet er negative vinklinger!


Aleksanders historie er rett og slett bare trist!

Her dundres det på med historien om Aleksander som ikke var trans, men burde vært fanget opp av et psykisk helsevesen i Norge. Hvorfor han ikke ble fanget opp handler om sprengt kapasitet, et underfinansiert og manglende vilje til å øke antall plasser og behandlere innen psykisk helse.

Historien hans er en meget unyansert historie som mangler mange fakta, og derfor er med på å skade transpersoners rett til behabdling, likestilling, likeverd og ikke minst livrett!


Det handler faktisk ikke om NKBT (Norsk Behabdlingstjeneste for kjønnsinkongruens ved Rikshospitalet), E.E Benestad eller HKS (Helsestasjon for kjønn og seksualitet), men om et psykiatritilbud som er elendig og burde fanget han opp.

Men media og transhaterne bruker denne bevisst for å stoppe transpersoner fra å få behandling.


Når regjeringspartiene er transfobisk!

Jeg sier ikke at de faktisk er det, men det er ikke å stikke under en stol at Senterpartiet er et parti hvor mange av dets stortingspolitikere og medlemmer er åpenbart høyrekonservative mørkemenn og mørkekvinner, som ikke har transpersoner og skeives rettigheter som prioritert område, og som helst ikke ønsker å ha noe med de med det å gjøre, eller i det hele tatt ønsker å godta eksisterer.

Og når de settes på plass, så stiller de seg i en offerrolle; https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/min-veg-fra-homovenleg-til-homohatar/o/5-95-1171950


Det er tydelig når vi ser partiet har personer som Klinge og Toppe, som bevisst har vist seg å være anti-trans, spre transfiendtlig propaganda under dekke av "biologi" , "kua og kalven", og som (Klinge) bevisst har feilkjønnet og kalt en kvinne for MANN i beste sendetid på NRK, vel da ER jeg dyp bekymret for mine skeive venner, og da spesielt mine transvenners fremtid.


Hvem skal nå, som Trettebergstuen går av, ivareta transpersoner og skeives rettigheter?

Det er et betimelig og et alvorlig viktig spørsmål!


Nann0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

Comments


bottom of page