top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Tone Damli og Bertine Zetlizt bryter norsk lov

I dag slapp Tone nyheten om at hun, Bertine Zetlitz og flere kjente kvinner åpner eget nettmagasin Magasinet DailyStories, og dette beskrives som en kvinnesatsning av Vg

De sier i artikkelen at de skal satse på kvinner i alle ledd, og kvinner er eneste ansatte i magasinet.

Dette er ulovlig; for det første er det brudd på likestillingsloven da alle selskaper skal aktivt jobbe for likestilling, og når de ekskluderer menn, så er ikke dette oppfylt. Det andre er at de bryter diskrimineringsloven, fordi de ikke kommer til å ansette menn fordi de er menn. Ergo håper jeg en eller annen har vett nok til å anmelde dette svineriet av diskriminering og anti-likestilling. Jeg unner enhver mann og kvinne som starter opp å komme seg opp og frem, men når kjente kvinner velger diskriminere og utelukke arbeidstakere fordi de er født men ….  Da fortjener de en solid smekk på lanken!

Mitt tilsvar under artikkelen i VG er som følger; 

Er det greit at kjendiskvinner bryter loven?

VG har i dag en artikkel om Tone Damli og Bertine Zetlitz som starter nytt Magasin DailyStories, som beskrives som en kvinnesatsning! Dette magasiner er nettbasert og skal angivelig være en arena for å inspirere kvinner innen mote, skjønnhet, interiør, helse og livsstil. Og vi unner dem selvsagt å få suksess.

Men er det greit at de bryter loven? I artikkelen står det «? Vi skal ha kvinner i hele næringskjeden ? og kun ha kvinner på regnskap, på eiersiden, i styret og blant skribentene.» Det vil si at de KUN ansetter kvinner. Jeg ville tro at siden de har med seg på laget Line Varner og Camilla Hagen Sørlie, så visste de et og annet om bedrifter og regelverk bedrifter skal operere inn under. Men denne gangen nei.

De bryter lov om diskriminering og likestilling. Bedrifter og selskaper, ja til og med frivillige organisasjoner, forplikter å aktivt jobbe for likestilling, og de har like lite lov å diskriminere noen som alle andre selskaper.

Ved å bevisst gå ut med at de kun ansetter kvinner, bedriver de kjønnsdiskriminering overfor menn, og de bedriver heller ikke aktivt likestillingspolitikk innad i selskapet. DET er kvalmende av dem! Og min første tanke var «I disse #metoo tider så må dette være en gedigen fleip», men jeg tok feil. De skal ansette kun kvinner, og bare kvinner, fordi kvinner er kvinner. It?s real!

Hva om Spetalen og Stordalen startet magasin, med kun menn? Et nettmagasin for menn og bare ansatte menn fordi menn var nettopp det; Menn.Et magasin hvor de kunne inspirere andre menn innen tips til å starte bedrift, hvilken bil MENN burde kjøre, og hvilken dress som ser best ut i styremøtet. For ikke snakke om menns helse og hvordan man får den glatte «looken» som golddiggerne er ute etter. De skulle ha menn i alle ledd i næringskjeden i selskapet, og kvinner skulle ekskluderes. Ja til og med sekretæren på forkontoret skulle være MANN!   Jeg kan love deg det hadde blitt et helvetes ramaskrik i media. Kjente advokater hadde kjørt det het opp til høyesterett kun av prinsipielle årsaker, til og med uten klienter, fordi dette er diskriminerende og ikke i tråd med lovene; Likestillings og Diskrimineringsloven.

Dette må stoppes i retten Jeg håper Elden eller en annen fancy advokat har vett nok til å kjøre denne saken til retten. hvorfor så sinna tenker du? Jeg er ikke sint, men jeg er veldig, veldig skuffet. Skuffet over fremtredende kvinner i norsk offentlighet som går ut å sier «vi nekter menn å jobbe hos oss», og får det ikke konsekvenser, så blir jeg enda mer skuffet. Saken er at Norsk Likestillings og diskrimineringslovens formålsparagraf siste ledd sier «Loven skal ta særlig sikte på å bedre kvinners stilling». Altså loven i seg selv er diskriminerende overfor menn, Likestillingsministeren har forsøk å endre dette til en kjønnsnøytral lov hvor denne setningen ble erstattet, evt utelatt, men ble stemt ned av et feministisk storting som fortsatt tror at kvinner har det verst. Ved å la disse kvinnene få lov å ture frem med sin diskriminerende og lovstridige fremferd, så godtar vi at denne type lovbrudd skjer; dog det er greit så lenge kvinner begår ulovlighetene. Og en av grunnene til at jeg ønsker denne typen sak opp for retten er for at det skal bli en presedens på denne typen saker, hvor kvinner er de som begår ulovlighetene. For meg er det en prinsippsak. Jeg debatterer likestilling, jeg blir valset ned av militante feminister som mener kvinners rettigheter er verd mer enn menns, kvinners smerte er verre enn menns smerte. Og kvinner skal få lov å ture frem med sin krenkende atferd som de vil. Vel da er det faen steike ikke rart vi ikke har likestilling her i landet!

SÅ jeg utfordrer John Christian Elden, eller en annen TØFF advokat til å dra dette for retten av prinsipielle grunner; Fordi det er ulovlig! Fordi denne typen atferd MÅ få en konsekvens!

https://www.vg.no/rampelys/tone-damli-aaberge/tone-damli-og-bertine-zetlitz-med-i-ny-nettmagasin-satsing/a/24191839/
0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kristin Gjelsvik MOBBER

Til Kristin Gjeslvik. Jeg satt med sjokk og undring å så på din ranting mot Sophie Elise på Vixen Awards nå i helgen. Og må innrømme at først ble jeg stum, så ble jeg regel rett forbanna. Ikke fordi

Comments


bottom of page