top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Navasetesaken ødelegger Senterpartiets rykte

Jeg har fulgt saken. 

Og kommenterte den faktisk i går. 

Sjokkerende! Nei, egentlig. Det er helt naturlig at de nekter for å ha gjort det. Konklusjonen må være at alle har vært med på dette. Altså gutteturen var gutteklubben grei hadde en fyllekule med fyllerør, som ente med at deres holdninger til Navarsete kom frem i lyset. Ikke at jeg tror de ville ha sex med henne, men de ville hevde seg, tråkke på henne, vise hvem som var sjefen.  Og de gjorde det på mest patetiske måte.  Tøffet seg, yppet seg, og så slengte de avgårde en melding mens de fniste som noen prepubertale 12åringer.

Når dagslyset kom, og fylleangsten smalt inn i bakhodet som ei kanonkule, så gjorde de som smågutter flest; benektet alt. For de vet at så lenge ALLE nekter, kan ingen tas.

Jeg anbefaler at ALLE tas.  Kollektiv straff!  Bøter for krenkende opptreden.  Gjerne så det svir, spesielt siden Navarsete nettopp hadde begravd sin mor, noe disse «smågutta» garantert også visste.

Jeg la inn kommentaren på Dagsavisen, og det ente med at en mann mente jeg måtte gå i dag å beklage til alle guttebarn jeg møtte. Åpenbart vet ikke denne mannen hvem jeg er, og hva jeg sloss for; Nettopp at menn skal slippe denne typen stigmatisering; Som overgripere, voldtekstmenn og idioter som sender slike idiotmeldinger i fylla til partikolleger.  Så jeg kommer ikke til å beklage til gutter i det hele tatt.  Jeg forventer at disse ti menn beklager til gutter de møter; Fordi de er dårlige rollemodeller for gutter og menn i alle aldre!  Men jeg forventer at alle ti som var på den hytteturen stiler seg opp foran Navarsete og beklager til henne.  Hvorvidt det var dem eller ikke, har ingenting å si; for meldingen som gikk ut sa “VI” ikke, “JEG” De var ti stykker, det i seg seg tilsier et vi 

Kollektiv straff for disse ti;  Jeg mener at her bør straffelovens paragraf 266 komme inn, for der heter det at: «Den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd forfølger en person eller på annen måte krenker en annens fred, straffes med bot eller fengsel inntil to år». For det er ingen tvil om at dette har vært hensynsløs opptreden av de ti, uansett hvem av dem det var. Alle nekter. Alle var der. Ergo ville det vært mest logisk med kollektiv straff for alle disse ti!  40-50 000 kroner i bot til alle ti, og samfunnsstraff.  Fritak i 6 mnd fra alle offentlige verv.  Som straff for meldingen, for å sette et eksempel på at slike holdninger kan ikke gå ustraffet hen i Norsk politikk! 

Vi har en baksnakkelsekultur her i landet. Navarsete har gjennomgått et helvete i to år, først meldingen, og så inkompetansen fra ledelsen som glemte meldingen.  Tenk deg å gå på jobb dag inn og dag ut, samtidig vite at slike meldinger ikke tas alvorlig. Når du snakker om dette blir det ansett som er “sutrekor”.  For det er her leia ligger, kvinner som sier i fra er sutrete og må slutte syte.  Menn som sier i fra om urett må manne seg opp.  VI er faktisk så forbanna hjernevaska i dette landet at vi ikke skal snakke om urett som foregår, annet enn bak ryggen på folk.  Og da skal vi baksnakke og fnise.  Vi har en baksnakkelsekultur her i landet. Og vi kan si hva vi vil om åpenhet og mangfold, men egentlig kan vi si som min avdøde bestemor; “man kan KIKKE sæ i ræva” For det er INGEN inkludering når shit hits the fan! Her i landet handler det faktisk om at man skal tåle, helst så inderlig vel den urett som rammer andre.  Og vi skal ikke syte, klage, og vi skal kun snakke om det som omhandler andre. Men ikke med dem. Bare OM dem, og bare ryggen på dem. Helst så de vet det. For DET er vår kultur.  DET er faenskapen vi må komme til livs; Uavhengig om det er i politikken, arbeidslivet eller privatlivet! 

Vi må snu holdningene våre fra syt til prat:  Vi må tørre snakke åpent, men da må vi også stilne trollene som ber oss holde kjeft. 

Nann Jovold-Evenmo 
0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kristin Gjelsvik MOBBER

Til Kristin Gjeslvik. Jeg satt med sjokk og undring å så på din ranting mot Sophie Elise på Vixen Awards nå i helgen. Og må innrømme at først ble jeg stum, så ble jeg regel rett forbanna. Ikke fordi

Comments


bottom of page