top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Metoo sakene skal ikke opp for retten har Stortinget bestemt

Stortinget har bestemt at ofre for seksuell trakassering skal ikke opp i Norsk Rett og det bekymrer meg!  For er det noe Trond Giske saken har vist meg, så er det at karakterdrap og det å ødelegge et menneskes fremtid og arbeidsmuligheter kan; SÅ er det #metoo-sakene! For det er bare å kaste frem en historie om litt tafsing og en flørt du ikke ønsket, så er mølla i gang. Selv om dette ikke skjedde.  Det skjedde i saken med GIske, hvor mange kvinner stod frem, og ikke ett eneste lovbrudd var begått; Kun partiets egne etiske retningslinjer var overtrådt.  Mannens karriere, familieliv, sosiale liv; Ja oppriktig talt hans hele liv stod på spill.  En svakere mann hadde tatt livet av seg.  Svakere menn TOK livet av seg!  For rykter! 

Nå skal ikke seksuelle trakasseringer, som er lovbrudd i lovens forstand til retten, hvor de strengt tatt hører hjemme.  Begrunnelsene er at det er for dyrt; noe jeg mener er bullshit og pisspreik, for det er derfor vi faktisk har fagforeninger; De betaler det for deg. Er du så dum at du ikke er i en fagforening, så kan du takke deg selv.  Den andre grunnen er at det er en belastning for den som er utsatt for det; Det er det for alle; Voldtektsutsatte, voldsutsatte, og alle andre som er i en jobbrelasjon og må gå til sak; De er også utsatte for å ha må gå gjennom rettssytemet og må ta denne psykiske belastningen.  Men hva med alle andre som varsler! Hva med brannmannen på innlandet som gjennomgikk et helvete pga varslingen mot sin leder pga for dårlig og farlig utstyr, som ble mobbet ut av stillingen, men stod der last og brast, til han ble usaklig oppsagt?  Alle som lever fryktkulturer rundt om og varsler, som grunnet dprlig varslingsvern trues, og hetses?  Hvorfor skal vi sy puter under armene på METOO ofre når vi ikke syr puter under armer på andre varslerofre? Det er haugevis av dem! Er det fordi disse er kvinner?  Hva med varslere i politi, brannvesen, leger som varsler om rutinesvik mot egne overleger, eller andre? Skal mannlige varslere i industrien ikke vernes og få en nemd fordi disse er menn? 

Jeg synes helt ærlig dette har gått for langt i jakten på en overgriper. Denne nemden er ikke en rettsal og derfor er jeg i tvil om legaliteten av den som et dømmende organ, og hvordan dette vil ta seg ut i fremtiden.  Her vil vi ende opp med å kunne rasere menns ( for tro meg, det vil bli få saker der hvor kvinner dømmes, vi er i Norge, og vi lever fortsatt i en Kvinnepropagandaverden hvor kvinner undertrykkes og menn er predatorer) liv basert på en dårlig flørt på kontoret, eller noen ønsker seg oppover og tar hevn ved å skrive Hashtagg metoo!  Hvordan skal disse sakene dømmes.  Hvem dømmer sakene.  Hvordan skal sakene gjennomgås.  Hvor lavt skal terskelen for å få saken opp for nemda ligge?  Jeg er stygt redd for at vi ender opp med en haug med mannelik i gatene i form av karakterdrap på menn som egentlig ikke har gjort noe som helst men som tilfeldigvis stod i veien, eller var ræva dårlig på å flørte, og som endte opp som knekt mann i nemda og så mistet både ansikt, jobb, familie og sosialt nettverk pga av en feiltolkende kvinne som skreik hashtagg metoo.  Og pga dette aldri kom opp for en rettsal, så skjedde et justismord. 

Er vi kommer så langt i mannshatet, at vi skaper “egendefinerte domstoler” for å ta mannen med alle midler?  Jeg undrer.  Og jeg gremmes.  Hva er neste? Kjønnsegregerte arbeidsplasser? For å forhindre at man snakker med hverandre? 

Nann Jovold-Evenmo  Reell likestilling ENK  reelllikestilling@gmail.com 46546485 




0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kristin Gjelsvik MOBBER

Til Kristin Gjeslvik. Jeg satt med sjokk og undring å så på din ranting mot Sophie Elise på Vixen Awards nå i helgen. Og må innrømme at først ble jeg stum, så ble jeg regel rett forbanna. Ikke fordi

bottom of page