top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Kommunevalget 2023

Det er valgår, og det er allerede heftige kommentarer om partier og folk i både media og sosiale medier.


Jeg vil minne alle på følgende; det er kommunevalg, ikke stortingsvalg. Derfor er det ikke de «store bildene» som gjelder, det er hva LOKALpolitikerne kan gjøre for deg i ditt lokalmiljø, din kommune og fylkeskommune.


Hva Ap får til eller ikke får til på Stortinget har lite med hva ditt lokale arbeiderparti kan gjøre lokalt.

Eller at justisministeren ikke klarer holde tunga rett i munnen ang Ruspolitikk, Norsk NarkotikapolitiForening, TikTok og andre ting.


Det samme med SV. Selv om du er rivende uenig i at «Røkke kan drite og dra» eller «ryk og reis» fordi du aldri så tomme hus, nedlagte fiskemottak etter herjingene hans lagt finnmarkskysten, så har jeg sett det med egne øyne. Og støtter det som finnmarking fullt ut.

Men her på Langhus og Nordre Follo er ikke, og har aldri disse nedleggelsene og herjingene vært et problem. Det er nesten ingen her som har hørt om det heller.


Valget i år handler om DITT lokalmiljø, DIN kommune. Er du opptatt av togruter, bussruta til Vevelstad, parkeringsplasser og pendelparkering.

Barnehagedekning og økt bemanningsnorm i barnehagen, på sykehjem, og ikke minst NOK fastlegehjemler.

Da er det de partier sine planer og lovnader som gjelder.

Det handler om hva politkerne kan gjøre for DEG her hjemme, der du trenger oss mest. Ikke hva Erna, Jonas, Trygve og Bru diskuterer for hele landet.

Men deg og oss.

Husk det.


Og er du sofavelger, som tenker «hjelper ikke hva jeg stemmer, det betyr ikke noe alikevel», så vil jeg si; OM FEM tenker som deg; så kan det faktisk stå om en plass for en person som KAN gjøre en forskjell, for deg og ditt lokalmiljø.

Vi kan gjøre en forskjell om du velger ta turen til ditt valglokale, uansett hvem du velger stemme på; enten det er oss i SV, eller noen andre.


Jeg sier oss, fordi jeg står på valglista i Nordre Follo i år, og jeg har fått være med på å gi innspill på det som er viktig for vår kommune og vår lokalpolitikk.

Husk å stemme!

Din stemme teller lokalt.


Og glem kampene på Stortinget, det er ikke der vi skal gjøre en forskjell i år.


Er du førstegangsvelger, enten du er akkurat fylt 18, eller ikke har stemt før; Les valgprogrammer, og sett deg inn i hvem som har det programmet som passer for deg.

Og er du ikke enig i alt? Trøst deg med at det er INGEN, men man velger de som har de saker som står ens hjerte nærmest og som man er minst uenig med.


Nann

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

Comments


bottom of page