top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Hodet gir ryggen en smell

Det høres kanskje rart ut, men det er faktisk sånn.


Historien går som følger;

I må snart fem år har jeg vært syk. Hemicrania Continua, en «skade», inflammasjon eller medført feil på femte hjernenerve, som er en av hovednervene i hjernen.


I hjernen har vi 12 par hovednerver, og femte er en av disse. Denne har tre deler som sprer seg ut i ansiktet, over-og underkjeven.


Må har jeg vært på MR med kontrast som igjen viste at det er inflammasjon i blodårer ved siden av nerven og forgreiningene, dette skal jeg gjennom en operasjon for å prøve flytte årene bort fra nerven(e).

Noe som ikke før er gjort med min diagnoser, men ofte på de med Trigeminusnevralgi.


I starten av juli kom varmen, og det påvirker min kropp i stor grad. Varme = utvidelse av blodårer, ergo mer press på nerven. Og to runder legevakt for hjelp til smertelindring, da jeg ikke klarte det hjemme.


Så uke tre; da smalt det helt. Mista følelsen i Venstre bein, og vi antok dette var grunnet prolapset, og at det var kritisk og måtte operere.

Kommer på AHUS og nevrolog finner nedsatt følelse i beine, og da også lukkemuskelen, som er kritisk.Jeg legges inn på nervologisk sengepost, og i to dager sjekkes jeg på alle måter.

De finner rett og slett INGENTING fysiologisk. Det er iflg MR tydelig at jeg har HATT prolapser, men de er gått tilbake.

Nevrologen mener jeg har trange nerveganger, ortopeden mener de er for vide. Så de lærde strides, som det sies.

Jeg medisineres fordi jeg er ekstremt smertepåvirket, og evner ikke sitte, og heller ikke gå noe heller.
De er alvorlige og leter videre.

Men ingen fysiologiske forklaringer, helt til en av dem leser min journal.


Jeg er tilknyttet AHUS via nevrolog pga min diagnose, Hemicrania Continua, og en av nevrologene begynner lete.

Og det han finner av forklaring er følgende;

Min konstante kamp mot smertene i hodet har fått hjernenervene til å lage faenskap andre steder i kroppen hvor jeg har hatt fysiologiske «traumer», nå der nerven har vært under press fra prolapsen som har kommet og gått.

Nervene i hjernen har derfor fått for seg å sende signaler om «skade» der det har vært skade tidligere, og det gir igjen symptomer som kritisk prolaps.
Dette er et fenomen som mange med Hemicrania Continua og Paroksysmal Hemicrani får; nervesmerter andre steder i kroppen som ikke kan forklares fysiologisk.


Dessverre er det ikke så mye annet enn medisinering iform av smertelindring, i mitt tilfelle oxycontin x2 per døgn, evt ekstra på topp. Jeg følges tett opp av fastlege pga dette.

Jeg skal også til fysioterapeut for å «trene opp» kroppen igjen slik at jeg skal kunne gå normalt igjen. Bli mer fleksibel og få muskelen og nervebaner i gang igjen.


Nå er jeg hjemme, fortsatt smertepreget ganger tusen, og sengeliggende.


Nann


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

Kommentare


bottom of page