top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

For personlig om gjeld?

Jeg har fått masse støtte etter mitt dønn ærlige innlegg om gjeld, og ikke minst at jeg sliter med den, er syk og ufør.Gjeld er skambelagt. I denne «wannabe plettfrie Instagramvennlige» verden vi lever i, så skal vi ikke være ærlig om gjeld. Eller at vi tynges av den.

Vi skal helst leve glamorøse liv, dele vakre bilder av hus, hjem, turer, hunder som gjør søte ting. siden du er den som poster,skal du helst ha nysminkete og ferdig redigerte bilder av deg selv med maten eller kakene du nettopp laget. Laget til din vakre og istagramvennlige verden.

.


At fakta er at huset har kun fått kattevask de siste ukene, ja kanskje månedene, fordi man ikke har helse til å holde i hevd fredagsvasken. Eller oppvasken står fra i forgårs, mens du selv ligger flat i mørket med Netflix, og partneren er utslitt fordi denne jobber 8 timers arbeidsdag, handler, lager middag, rydder, vasker klær osv. For ikke snakke om at hundene må ut. Vel, det er IKKE instagramvennlig. Sånn skal man helst ikke poste.


Jeg kunne sikkert postet haugevis med bilder, perfekte med rette filter. Men jeg orker ikke. Jeg er pisse lei av å late som. Late som at jeg har et perfekt liv tross sykdom, smerter og manglende overskudd. Det er uaktuelt å stå/sitte timer på vadet for å sminke meg for det ene perfekte bildet av meg, med riktig lys, vinkel og suge inn kinnene så jeg ser litt mindre boblete ut.

Sorry, jeg har faktisk ikke helsen til det!

Det at du blir oppgitt og himler med øynene fordi jeg er dønn ærlig om å ha en massiv gjeld jeg ikke selv evner å kvitte meg med.

At du blir irritert fordi jeg fikset meg en spleis for å få dekket denne. Eller kritiserer meg for å «surfe på folks medfølelse» for å betale gjeld. Vel, jeg hører hva du skriver/sier, men helt ærlig??? Det biter ikke på. Fordi jeg rett og slett ikke orker bry meg om dine meninger samtidig som jeg sloss med smerter døgnet rundt. Og forsøker holde motet mitt oppe daglig, og ha et håp om at én dag får jeg vekk alt dette. Jeg gidder ikke høre etter.

Da er det bedre å lytte til min vakreste og kjæreste, nemlig mannen min. Og alle andre som heier meg frem fordi jeg er dønn ærlig om livet, gjeld, og denne sykdommen.

Vil du støtte min spleis?

https://spleis.no/163517 Da bukker jeg og sier av hele mitt hjerte; Tusen Takk! Om ikke, Finn andre ting å irritere deg over. For vet du, jeg legger vekk skammen. Orker ikke bry meg om den, om negative holdninger og krav om perfeksjon. Jeg er rett og slett for gammel til det.

Nann
0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

Comments


bottom of page