top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Enslig ung kvinne søker

Før jul var det mange aleneforeldre, og størsteparten av disse var kvinner, som ønsket hjelp til jul.

Det mange fikk i stedenfor hjelp var ufinheter, og tilbud om sex.

Det er ikke bare disse kvinnene som får slike spørsmål, men de som er alene om omsorgen for barn og som søker etter leilighet til seg og sine barn. De ønsker å leie for å ha plass og bo, og trygge rammer for sine små.

Hva skjer?

Jo, De får tilbud om billig husleie mot sex.

Det er ikke uvanlig.


Jeg husker da jeg som 20 åring flyttet til Oslo og søkte etter leilighet. Både gjennom egen annonse i Aftenposten, og svarte på andres annonser om leilighet for meg og min datter.


Flere ønsket ikke leie ut til noen med barn, fordi slitasje og barnegråt. Ok! Fuck dem!


Men dessverre fikk jeg også x antall slike forslag:

- Sex minimum en gang i uka- mot billig husleie!

- Sex to til fire ganger i mnd- for billig husleie!

- Sex og husarbeid mot gratis bolig!

- Jeg kunne flytte inn på dagen, men ungen måtte jeg sette bort!

- Husleiereduksjon mot husarbeid , barnepass og sex med begge (ektepar) når de måtte ønske!

Det var minst 4-5 stykker som ringte å ville tilby bolig mot sex. Og når jeg "hyggelig" svarte at det er uaktuelt, så var jeg "hore", "jævla same" og gudene veit. Skjellsord florerte!


I tillegg var det utleiere som ombestemte seg da jeg var finnmarking, fordi de hadde unge sønner….. Der må jeg innrømme jeg var usikker på hva de var redd for; at dialekten var smittsom, eller denne evinnelige «alle finnmarksjenter er ute etter å bli pult på tjokka av unge menn sørpå» 🙄🙄🙄


I årsskiftet 1999/2000 var jeg i avisen og fronter aleneforeldreforeningen ang det med fattigdom. Jeg gruet meg til jul, hadde lite å rutte med etter at alle regningene var betalt. Og det var rett og slett så at jeg ikke visste om jeg kunne feire jul pga økonomi. Jeg hadde fast jobb, Eide leilighet (kjøpt med kommunalt lån), og fikk det akkurat til å gå rundt. Men... det holdt ikke til uforutsette utgifter og jul.

Dette kom i avisa (VG) og jeg fikk henvendelser fra fjern og nær. Og de fleste var hyggelige, og mange ønsket hjelpe. Jeg fikk gaver i posten til både meg og frøkna, og jeg fikk brev med PENGER til innkjøp av julemat, julebrus og gaver. Men det kom også ekle forslag i både brevform og på telefon.

Og det toppet seg da det plutselig stod en fyr klokken 23 om kvelden en mandag, som ville inn å ha sex. En vilt fremmed, som mente at siden jeg hadde så dårlig råd, så kunne han betale meg for sex med han. Heldigvis bodde jeg i 7nde etasje, og det var ikke mulig å komme seg inn hoveddøren uten at den ble åpnet.

Jeg løp ned til naboen, som var et kjent gjengmedlem (vi snakker disse gjengene med pakistanske unge menn ja), og han og kompisene kjeppjaga tullingen derfra. Takk og lov for naboer.


Dette var i 1995 til 2000, og dessverre finnes det altfor mange slike rasshøl, hestkuker og komplett runka i huet mennesker fortsatt. Sånne som tror de gjør noen en TJENESTE ved å tilby sex mot bolig. Det er ikke en tjeneste, men kvalmende.


Nå har jeg en spleis pågående, og det skal sies at jeg deler den i sosiale medier for å nå ut til flest mulig mennesker. Jeg har fått sånn halvveis slibrig forslag, mer som en "maskert spøk" ala pappa sin "Dokker kvinnfolkan sitt på en formue".

Dog jeg tror at "Nann på straks 48" er vesentlig mindre attraktiv, og ikke like "søt og fager" som da man var 20ish til at folk tillater seg denne slibrigheter. I tillegg er jeg kjent for å være brutalt ærlig,og gjerne tar bilde og legger offentlig ut slike forslag om de skulle komme, MED navn og bilde.

Så er det heller ikke å stikke under en stol at om noen kom på døra ville de ikke bare blitt møtt av illsint ektemann, men en rimelig farlig kjærring med brekkjern i neven.

Så jeg tror jeg kommer meg unna.


Men , det er fortsatt slike slibrige jævler som antar at de gjør unge kvinner en tjeneste ved å tilby billig bolig mot sex. Eller som tilbyr penger for sex til julemat og gaver.


Dette var dagens RANT!


Og du, mann som tror du er guds gave til enslige unge kvinner som trenger en plass og bo, og som tror du kan vifte med pikken for å tilby billig bolig; DU ER DIREKT KVALM! OG BURDE SKAMME DEG, DIN SYKE JÆVEL!


Nann

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

bottom of page