top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

De rikes bord

Å være syk og uføretrygdet er en evig stille mental krig mot rikingene og norske medier.

I 2021, med all verdens kunnskap tilgjengelig, så oppfattes vi fortsatt som om vi er lat, giddesløse, og som ikke VIL jobbe. Høyrefolk med sine rike velgjørere får titt og ofte gratis boltreplass for sine meninger om oss i avisene, hvor de kan fortelle at vi er late. Vi hadde bestemt oss for å NAV’e som barn og unge. For ikke snakke om hvor enkelt det er å bare la være å jobbe.Stein Erik Hagen, ubedte kjent som Rimi-Hagen, skryter uhemmet av å ha fått sin første butikk av faren som 19-åring, der han sitter i sin luksusleilighet på Tjuvholmen. Han har aldri trengt å tenke på hvor han skal hente brød og melk til morgendagens frokost. Han var arving! Og FIKK sin «første» butikk, av sin far. Ergo først med sølvskje i munnen.

Det er mange som Hagen, til og med jurister innen velferd klarer lire av seg at uføre og syke er degenererte og late. Og unnskylder seg med at »noen blir det over tid fordi de ikke gjør noe». De er ikke ute blant folk, eller er aktive. Hvorfor er de ikke aktive; fordi de har ikke økonomi til dette, de må faktisk velge mellom mat i 3 dager og en tur på kino. De har ikke økonomi til å reise på ferie, være på sommerfester hos venner, eller gå på kafé (fordi kafé-kaffen koster en hel middag for to).
Og så er det mantraet om at man er late, degenererte, suppehuer som ikke vil jobbe, som heller vil sitte og «få» trygd. Når folk hører du er ufør er også samtalen med deg ofte slutt, fordi det er iboende at du har lite eller ingenting å tilføre gruppen. Du er liksom en evneveik person som bare »får penger fra staten». At du har hatt 20-30 år i arbeidslivet, høyt utdannet og supersmart; det er det ingen som tror. Mye fordi disse som Hagen, Erna Solberg, John Helgheim, og de blå-politikerne, får LOV til å fortelle omverden at velferden er et problem, skatten skal ikke omfordeles, formuesskatten skal skjermes, og vi skal privatiseres slik st folk havner utenfor.

Ja bortsett fra når de selv trenger norsk velferd, ved hjerteoperasjoner, eller andre helseutfordringer de får så og si gratis i Norge.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

コメント


bottom of page