top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Bivirkninger

Siden jeg ble syk i 2017 har jeg vært en medisinsk prøvekanin, og har vært innom så mye medisiner.

Ingen av de har fungert, hverken som forebyggende eller som smertelindrende.

Jeg skal gå igjennom noen av de medisinene og injeksjonene jeg har vært innom, og litt om bivirkninger. Men først; bivirkninger kan forekomme med oppstart av medisiner, og trenger ikke være vedvarende. Dog, får man store bivirkninger av dem, inkl ved oppstart. Seponer og snakk med legen din.

For de som ikke vet; Seponere betyr å gå av medisinen. Noen kan du seponere umiddelbart, andre skal trappes ned over tid.

Så over til medisiner jeg har prøvd, grunnet Hemicrania Continua.

Medisiner og injeksjoner

Epileptika;

Topimax

Orifiril

Lyrica (Angstdempende som brukes i tillegg til vanlig epilepsimedisin)

Psykosemedisin;

Sarotex

Cymbalta

Lyrica (se over)

Quetiapine -for å knocke meg ut når jeg ikke har sovet på dager.

blodtrykksmedisin;

Isoptin

Kortison:

Prednisolonkur, opptil 100mg døgnet

Kortisoninjeksjon med lokalbedøvelse

Lokalbedøvende;

Lidokain-injeksjon (også sammen med kortison)

Alltvil®️ (Nesekateter med lidokain)

Botox -utvidet protokoll 200-300 stikk

MiBlock- Blokade av SPG ved kronisk migrene ved Botox.


MiBlock :

Migrenemedisiner

Maxalt

Imigran

Zomig

Selo-Zok

Ajovy


Smertestillende;

Paracet

Pinex Forte

Tramadol

Tramagetic OD

OxyContin OxyNorm

Petidin

Ketorax

Andre Medisiner;

Nazonex

Melatonin

Rhinexin


Samt vitaminer og mineraler, fordi medisinbruken går på kroppens lagre og evne til å lagre/produsere vitaminer. Som dere ser er det ikke er par piller, men en haug. Det koster, og jeg tror faktisk vi har brukt rundt 40000kr i medisiner siden jeg ble syk, samt 5-6000kr i vitaminer og mineraler. Dette er også veldig dyrt, fordi det er mye rart på markedet ang vitaminer og mineraler, for mange har kastet seg på Beautybølgen, så det er viktig å holde tunga rett i munnen, slik at man ikke kjøper sukkerpiller med pittelitt antydning til vitamin i.


Andre behandlinger;

I tillegg alle medisiner har jeg gått jevnlig (tidligere) til Kiropraktor på Sofiemyr. Veldig bra når man har konstant vondt i hodet og derfor har stramme muskler som igjen gir låsninger i nakke og rygg. Akupunktur & Kopping;

Dette fordi man jobber med pust og avslapning, samt at kopping er dypvevsmassasje.


På grunn av økonomien min, som er latterlig dårlig siden jeg er ufør. Så har jeg ikke råd til å fortsette med disse behandlingene, selv om jeg faktisk trenger den.

BIVIRKNINGER;


Det er ekstremt mange bivirkninger, og vi vil aldri reagere likt på medisiner. Alle medisinene jeg har brukt har gitt bivirkninger og ingen lindring av smerter eller klart p forebygge den. Min Liste;

Kvalme, elektriske »støt» i hjernen, analinkontinens, pisset blod, «demens», dårlig hukommelse, svimmelhet, magesmerter, luftsmerter, hjerteinfarkt-symtomer. Brennene bein. Rastløse bein. Muskelrykningen/Spasmer. Synsforstyrrelser, dårligere hørsel, tretthet. Muskeltrettet. Konsentrasjonsvansker.Pustevansker. Vektoppgang, Vektnedgang. Dårlig matlyst. Ekstreme gravings. Oppkast, diaré, tåkete følelse. tunnelsyn, øresus. Nattesvette, kaldsvette, koker med et. Tett nese og bihuler. Rosacea, tørr hud. smerter i hele kroppen. Urticaria-utbrudd. Blodutredelser. Leddsmerter. Hoven ledd.


ja, det er en god del. Har ganske mange flere, men får være nok.

Nå er jeg helt uten medisiner, og skal gå å legge meg. ER UTSLITT av å skrive, samt snapchatt om dagen. Dog jeg har fått dusjet, og det er en bragd.

Nann

nb; bilder bra NRK og google0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

Comentarios


bottom of page