top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Vi lovet å aldri glemme


Jeg er forespurte av en journalist om min 22.juli historie.

Vi har alle en, men min er ikke av de tyngste, selv om den dagen var fæl.


Verdens strengeste mamma

22.juli 2011: «Du er så sykt streng! Du er verdens strengeste mamma» Det var det jeg fikk høre da jeg nektet arvingen og venninne å dra ned på PinPont for å hente nye piercing smykker. Rydde rommet, oppvaskmaskinen og handle for meg først! Det var kravet. Og jeg var så dum, og verdens strengeste mamma.

Jeg kan leve med det. For det er ingen slem tittel.

Hadde jeg ikke vært verdens strengeste mamma, hadde arvingen og venninnen vært blant de sårete, mest sannsynlig døde ved regjeringskvartalet. For de brukte ta snarveien over der når de skulle til Youngstorget, og PinPoint.


Så hørte vi det smalt! Og det ristet i bygget. På Marienlyst! Et godt stykke unna!

Jobben var redningen hans!

En kamerat av arvingen var på jobb, og kunne ikke ta fri. Han skulle egentlig være på Utøya, men jobben reddet livet hans. Han kom inn døren vår vill i blikket, og lurte på om vi hadde hørt fra noen av de som arvingen og venninne kjente der ute. Mens skuddene falt, og tallene over døde barn og unge steg satt en nesten fullvoksen mann og gråt sine modige tårer i armen mine. Mens arvingen og venninnen ble mer og mer taus og innesluttet.

Min kollega ble banket opp! En kollega av meg var på jobb. Han jobbet på en kafé. Da bomben smalt var ALLE skråsikre på at dette var verket til UTLENDINGER! Ikke-etnisk norske, som alle som en viste seg å være terrorister innerst inne. Da det smalt og han skulle stenge, fordi politiet stengte hele byen; så ble han angrepet. «De jævla muslimene som sprengte Norge skulle få svi»

Jeg håper de jævlene var skamfulle da det kom for dagen at terroristen var NORSK, HVIT, KRISTEN, FRIMURER!

Min kollega har så vidt jeg vet aldri fått en unnskyldning eller beklagelse for det han ble utsatt for.

Natten var lang! Og det er ikke fritt for at dagen etter var lengre. Navn kom opp, de unge i huset både visste om, og kjente flere av dem. Jeg satt med en følelse av at å være verdens strengeste mamma, var bra. Mine var ennå her. Så fikk jeg vondt i hjertet, av alle de som selv om de også var verdens strengeste mammaer og pappaer, aldri fikk sine tilbake. Noen fikk tilbake sine barn og unge, som hadde vært gjennom et så sterkt traume, at de aldri ville få en hel natts søvn igjen. Eller verre.

Norge skuffet! Det ble rosetog, og vi skulle aldri glemme. Vi klemte, sang, gråt og vi lo sammen. Samholdet. Og dette skulle aldri skje igjen!

10.08.2019: Ung NORSK, HVIT, KRISTEN mann, dreper sin stesøsker fordi hun er adoptert, og går til angrep på en moské i Bærum. Det vi lovte hverandre IKKE skulle skje; har skjedd igjen. Hvorfor? Svaret en sammensatt, men:

- vi har hatt krigshissere i regjering som har trakassert og mobbet ofrene fra 22.07.2011.

-Et hvert forsøk på å synliggjøre traumene og skadene terroren på utøya skapte har blitt slått ned med «utøya-kortet»

- Hersketeknikker som «ytringsfrihet» og «lov å mene det man vil» (så lenge du er i mot muslimer, vel og merke» har fått fri flyt i det offentlige rom. - Spredning av hat mot minoriteter, basert på religion, etnisitet, legning og seksualitet har fått spire og gro, mens de har vært heiet frem av høyrekonservative mørkemenn, som SIAN, Herr Lysglimt, ja til og med politikere, Statsråder og eksstatsråder, som Listhaug og Per Willy A.

Fritt spillerom skaper mørkemenn

Når vi lar disse få fritt spillerom, og avfeier det med at «Vi ville kanskje ikke brukt de ordene selv», og er livredd for å være muslimelskere, at vi lar faenskapen få lov til å ha fritt spillerom for sine meninger, ytringer, og samle flere tilhengere via det offentlige rom, våre medier. Da taper vi kampen mot de høyreekstreme, høyrekonservative mørkemenn, og TERRORISTENE.

De NORSK, HVIT, KRISTNE, HØYREVRIDDE fanatikerne, som er farlig for samfunnet, samholdet og ikke minst vår fremtid; Vi må stoppe dem!

Fordi det er DE som er farlige.

Vi må slå ned på deres ytringer, og stoppe den fra å få flere tilhengere ala de to terroristene fra 2011 og 2019!

Vi må kreve at avisene, TV-kanalene og kommuner (staten) gir dem lov til å spre sin fanatisme. Hadde vi akseptert at Hitler stod å ytret seg i det offentlige rom i dag? Nei. Jeg tror ikke det.

Ytringsfriheten er gode Jeg henstiller til å huske at YTRINGSFRIHETEN er ikke absolutt!

Den er et gode som ikke skal misbrukes. Ytringsfriheten har sine begrensninger, både i sin adefinisjon, men også i lovverket. Når vi lar høyreekstreme og mørkemenn få spy ut sine «sinnsyke» holdninger og meninger i det offentlige rom; så lar vi ytringsfriheten misbrukes. Vi lar dem forlede oss til å tro at det er ytringsfrihet, mens det egentlig er hatprat, desinformasjon og propaganda som øker de høyreekstremes tilstedeværelse, og skaper grobunn for mer terror.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

コメント


bottom of page