top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Vaskehjelp

Jeg har jo dette huet mitt som ikke fungerer noe sørlig til daglig, og må innrømme det ikke er noe særlig mye bedre når ryggen krangler i tillegg.


I går vaska og rydda jeg litt, og natt til søndag hadde jeg så irriterende smerter at jeg endte opp med å rundvaske soverommet, og ommøblerte det.

Galskap!!

Jepp! Det kan du si.


Så kom mandag, fysioterapi, og jeg var utslått etterpå i timesvis. Min fatigue er ikke enig med meg i alt dette. Så jeg konka ut i fire timer, og var NULL kontakt. Døra åpen ut, og plutselig stod PostNord mannen i døråpningen til utgangsdøre og ropte om noen var hjemme.

Da først klarte jeg komme meg ut av denne «komatøse» tilstanden.

Han var litt bekymret, for jeg så jo ikke helt bra ut, men sa jeg bare slet med ryggsmerter så det gikk bra.

Vi ble enige om å plassere det som kom (50årsgaven til Knut Einar) i garasjen, for det er ganske tungt. Så jeg sleit meg ned trappa, og ruslet bort med PostNordMannen. Han stabla og ordna så det ble greit

Han lurte faktisk på om han skulle ringe mannen min eller datteren min, for jeg var ikke helt på topp. Men sa det gikk fint, Knut Einar kommer om ca halvtimen.

Han var noe skeptisk, men sa hadet og dro.


Tirsdag vaska jeg litt mer her i huset, orga og fiksa, og var en kjapp tur (med sjåfør og bærehjelp) på Ski Storsenter for å ordne noen småting til 50årsdagen.

Så det ble en del skritt på meg i går også.

Jeg har avtale med fysio om å holde meg i aktivitet frem til smertene begynner «bygge seg opp», så pause. Og det gjør jeg.


Idag fikk jeg lempa ut alt i fra gangen, og vasket den godt. Har begynt å bruke Allrent i fra Klar, som lukter kløver, og gjør det helt rent uten giftige kjemikalier (Viktig siden vi har hunder!!)Jeg har også vaska gangmøblene med denne, for det blir mye rart av støv, sand og greier på dem. Til og med skohyllen!


Vi har ikke store leiligheten, men det er jo koselig når det er rent og ryddig. Dette føler jeg er en liten/stor utfordring når jeg er såpass invalidisert til daglig, og alt faller på Knut Einar. Husvask, rydding, klesvask, brette tøy, i tillegg til full jobb. Så jeg vurderer faktisk å ha vaskehjelp annen hver uke. Det koster ikke skjorta, er overkommelig, men det er da å vurdere litt om hva man tenker skal gjøres.

Hadde vaskehjelp i Oslo da jeg jobbet full tid, en fantastisk dyktig dame som kom hver 14. dag, og vaska bad/toalett, alle gulvflater, benker på kjøkken og tok der hun så det var riktig. I tillegg skiftet hun sengetøy på alle tre soverom, og satte på oppvaskmaskinen. En gang i året var hun ekstra to timer og vaska vinduer.

Dette betalte jeg HVITT 250kr timen for, og så lenge alt var rydda, så hun bare kunne vaske; så var det rent på en time.

For hun var effektiv!


Jeg er litt på tanken om å ordne det igjen, og mener jeg kan få skattefradrag eller støtte pga sykdom. Må sjekke det opp.

For meg handler det ikke bare om det økonomiske aspektet, men også samliv, tid til hverandre og det å kunne ha mer egenomsorg midt i denne «sykdomsproblematikken».0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

Comments


bottom of page