top of page
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

UT PÅ TUR, ALDRI SUR

(Reklame)

Jeg vet ikke om hvor mange av mine lesere som er turmennesker, men som vokst opp i Finnmark så var det ikke fritt for at man titt og ofte var på tur.


Jeg drev mye ned jakt før, da jeg var yngre og bodde nordpå. Og det er ikke fritt for at jeg var en rivende dyktig skytter også, både med hagle og rifle. Hver gang jeg hadde mulighet var jeg med pappas kompis, Karl Hans, og skjøt leirduer og blink på skytebanen utenfor Alta. 10/10 var nesten standard på treff på leirduer, og jeg klarte ikke la være å briljere overfor enkelte «gæmliser» som «ikke skulle skyte mot en jentunge»

Jakt var som regel rype, gås og and, og av dette er and det eneste jeg spiser selv, men er en kløpper på å lage.


Fiske og ikke tåler fisk

Er vokst opp i Altaelva, og var på fjellet sommer som vinter. Vinterstid var vi i Stabbursdalen og hadde fast telt med parafinovn stående, og det var ofte man bare kasta seg på snøscooteren og langa inn over vidda når fredagen kom.

Pappa og vennegjengen hans var alltid i elva, og brodern er blitt en ihuga fisker i elva, og 1.6-24.6 ser du han knapt i annet enn midt ute i elva i vadere. Har fleipa med han om at han ville vært lykkelig i barræva i vadere. Dessverre tåler jeg ikke fisk, men synes både isfiske, havfiske og elvefiske er gøy. Kanskje er det sånn at vi som er vokst opp med det tiltrekkes det? Det er noe med lukta av bål, frisk luft, det å kunne sove ute, eller i telt med ovn på vinteren, som gir noe ekstra i hjertet.

Jakt, fiske og Tupperware?

Nå skal jeg ha Tema-demo med Tupperware 27.01 kl 1900 , og tema er jakt, fiske og friluftsliv. For som vokst opp med en far som var ihuga turmann, OG som drev med Tupperware selv; så er det mange bruksområder for Tupperware-produkter både på tur, under turen, og på vei hjem. I tillegg er det miljøvennlig å bruke disse produktene.Er du nyskjerrig på hvordan vi mixer Tupperware-produktene med jakt, fiske og friluftsliv? Bli med når vi pakker sekken, og følg linken til arrangementet på Facebook 27.01.21 klokken 1900

Vi sender live mens vi viser bruksområder, og smart pakking til turen.

Link til arrangement her; fb.me/e/5mvwkN1sr


Vi sees!
Egne bilder0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Dama med SYV statsråder som føkka opp og måtte gå, og som måtte gå av selv men nesten måtte slites ut av statsrådskontoret, mener denne regjeringen har en ukultur. Hva med å for en gangs skyld kalle e

bottom of page