top of page
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

TV NORGE gjør narr av seksuell trakassering av menn

Dette er overgrep!  Både fra disse to unge kvinnene, men også fra produksjonsteamet som ikke griper inn.  En ung mann, som flere ganger sier nei, og to kvinner som likevel fortsetter å tafse og ta på han, er overgrep.  Han er småfull, altså beruset, og det sier seg selv at han er ustabil, men klarer likevel å si “NEI”. Dermed bør det ringe en bjelle hos produksjonsteamet.  Men de griper fortsatt ikke inn.  Jentene får lov av produksjonen å klore, krafse og klå, uten av produksjonen som får med seg dette, på kamera, unnlater å gripe inn overfor en ganske forsvarsløs ung mann.  Ja han er nok sterkere og større enn jentene, og kunne sikkert både gjort anskrik og slått.  Men det er snakk om at produksjonen burde stoppet dette. For hadde han slått, ville det vært han som fikk problemer, fordi han ville være den som utøvet vold!  Sex selger, og produksjonen ønsker sex.  Men er ufrivillig sex, altså overgrep det de ønsker å selge til sine seere? 

I USA ble et produksjonsselskap dømt for medvirkning til overgrep i samme situasjon, fordi de ikke grep inn under en innspilling av et reality show. De var interessert i seere. 

Er seertall mer verd enn hensynet til et menneske? Er seertallet mer verd enn hensynet til menneskets rett til ikke bli utsatt for overgrep?  Hvor får grensene for produksjonsselskapet? Hos produsentene bak ExOnTheBeach er det åpenbart at overgrep er helt Ok, for her driter de i at en ung mann utsettes for kroppskrenkelser av to kvinner. Kroppskrenkelser er altså overgrep, seksuell trakassering, voldtekt eller lignende.  I dette tilfellet punkt en.  De gjennomførte ikke samleie, heldigvis for han.

Hadde produksjonen valgt å gripe inn om det gikk så langt?  Jeg har mine tvil!  For det handler om en gutt, tross alt.  Og er det noe vi har lært, så er det at gutter er mindre verd enn jenter, ikke sant.  Voldtekt, kroppskrenkelser, #metoo, seksuell trakassering skjer kun jenter?! Det er opplest og vedtatt. For hver gang noe slikt skjer en mann eller en gutt, så skal det bortforklares og fleipes bort!  I ettertid av episoden får han høre at det er hans skyld,  Jenter får også høre at det er deres skyld at de blir voldtatt, pga klærne, eller at de drakk, festet, danset.  Alle grunnet til at de ble voldtatt er brukt mot jenter.  Skamløse jenter som voldtas. I denne saken er det gutten sin feil, for han kunne gått. At jentene bruker fysisk og psykisk press på han, det er det ingen som snakker om.  Gutter og menn som blir voldtatt kan få ereksjon, kroppens reaksjoner han ingenting med fysisk nytelse å gjøre, og og det handler ikke om seksuell tilfredsstillelse å gjøre. Mange kvinner som blir voldtatt kan også oppleve å seksuelt reagere på voldtekten, selv om de ikke nyter å bli voldtatt. Så å si at det er den som blir utsatt for overgrepet sin feil eller skyld faller på sin urimelighet. 

Gutter og menn har 5 ganger større sannsynlighet enn kvinner til å begå selvmord. Det er et faktum. I tillegg til at psykiske lidelser er et stort problem blant menn, og 80% av de som er bak murene er menn.  Når vi da ser det som skjedde i ExOnTheBeach og det faktum at Produksjonen ikke velger å gripe inn i dette overgreper, så er det kanskje ikke så rart?  Menn er en utsatt gruppe som latterliggjøres når det kommer til seksuell trakassering, overgrep og voldtekt, og nå er til og med TvNorge med på å stigmatisere dette ved å gjøre det om til tv-underholdning. 

Ta det som en mann!  Herregud, det var en fleip!  Ta det som et kompliment!  Dæven så heldig du var da!  Og sånn går det! 

At menn eller gutter er utsatt for et overgrep er det ingen som tenker på, for det er nåtidens største tabu! Noe vi skal tie ihjel! Men @TVNorge kjører dette tabu ut i beste sendetid, som om dette er hverdagskost og som om det skulle være helt normalt, og ikke så farlig,  at unge menn utsettes for overgrep! 

Takk skal du faen meg ha! 

Nann Jovold-Evenmo  tlf 46546485 1 kommentar


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

På twitter havnet jeg i en lang diskusjonstråd om kvinners trygghet og om menn som stigmatiseres av kvinner.  Det fikk meg til å undre på hvorvidt vi skal være redd nettroll som sitter og føler seg k

Den senere tid har en av Norges mest profilerte treningsprofiler og likestillingsdebattantene, Kari A Jaquesson, hengt ut ikke bare transpersoner som gruppe, men også enkeltpersoner på sin facebookpro

bottom of page