top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Trenger vi søndagsåpne butikker?

Desember kom med brask og bram, og da med informasjon om søndagsåpne butikker og kjøpesentre. Med over 500 000 nordmenn er fattige, hvor mange av disse ikke har råd til strøm i egen bolig, samtidig som Statskraft tjener 3,1 milliarder kroner på å selge strøm ut av landet!

I tillegg håver de inn på nettleie fra innbyggerne, avgift på kilowatt, og de nye strømmålerne viser at folk har høyere forbruk enn de trodde.

Jeg har forståelse for at folk ønsker en mer normal hverdag etter halvannet år med Covid, men trenger vi søndagsåpne butikker?

Hva gjør vi i Norge med disse fattige? Ingen verdens ting, er riktig svar. For samtidig som regjeringspartiene flytter på penger, så kommer det ikke noen av disse fattige eller lavinntektsfamiliene til gode. -Bostøtta økes, men det gjør 1G også, som igjen fører til at en med minste uføretrygd har 300kr for mye i året til å få bostøtte. -Du får penger til strømregninga fra husbanken, men sosialen trekker deg beløpet, og du får enda mindre å rutte med.

-Barnetrygden beregnes som inntekt og avkortes mot sosialstønad. -Syke unge under 25 år, skal leve på 12000kr mnd minus skatt. Mange av disse har skyhøye utgifter til medisiner og behandlinger som IKKE går under frikortordningen.

- Bestemora på 86år har 9 grader i leiligheten og en UVI som man ikke klarer behandle fordi hun konstant fryser, for pensjonen strekker ikke til. - Uføre må velge mellom behandlinger, medisiner og strøm.

Piken med svovelstikkene får slengt i trynet at hun må være glad for at vi er med på det grønne skiftet, samtidig som hun ser inn til de rikes bord, der de bevilger seg selv gratis pendlerbolig på statens regning, mens de «bor« hjemme på gutterommet. Og mens de bevilger seg mer i lønn som stortingspolitikere. At jenta fryser ihjel, før hun sulter ihjel, det er noe de ikke ser, der de skritter over henne på vei inn i salen hvor makta ligger.

Er det da viktig med søndagsåpne butikker? La søndagen være til ro og ettertanke, og la oss heller se de som står utenfor vårt vindu og fryser. Vi trenger ikke handle på en søndag, vi klarer det godt nok med de tidene vi allerede har. Og hva er hensikten med å handle mer ræl man ikke trenger? Absolutt NULL!


bilde; eventyrforalle.no


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

Comments


bottom of page