top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Smertepasienter er ikke narkomane!

Tenkt litt og fundert litt på det å være smertepasient..

Ofte går vi undermedisinert iht smertene, og det er ikke fordi fastlegen ikke VIL hjelpe.

De KAN ikke hjelpe.

Det handler om at over fastlegen sitter det noen som følger ned hvor mye A&B-preparater denne skriver ut, & da kan legen få ettersyn og fratas retten til å skrive ut medisiner.

De sjekker ikke opp hvilken diagnose pasienten har, eller andre ting, de bare går inn og kutter. Så legen som VIL hjelpe, KAN ikke fordi denne ender opp med å smertelindre deg ut av sin egen jobb. Det er ganske HÅREISENDE at noen sitter og vedtar politisk hvor mye legen kan og ikke kan skrive ut til kronisk syke pasienter.

SÅNN KAN VI IKKE HA DET!


Vi må forstå smertelindring vs forebygging, smertelindring vs avhengighet! Det er 3 forskjellige ting!!!

Så har vi disse skrekkeksempler med kjendiser som ble avhengig av smertestillende, kokainbruk og gudene vet hva. Disse personene får til i media til å fortelle sin «sad story» for å ikke bli glemt i år heller. Og disse «kjendishistoriene» sørger for at smertepasienter ikke blir trodd, hørt eller får lindring!!


At Kathrine Sørland, Bradley Cooper og andre kjendiser ble avhengig av opiater har ingenting å si når det kommer til smertepasienter. Det er stor forskjell på en kronisk smertepasient og en kjendis som har hatt en skade inder innspilling, og fått medisiner de ikke burde hatt i utgangspunktet.

De er IKKE smertepasienter, for de med kroniske smerter er ikke narkomane. De er kjendiser som har fått en liten skade i tåa, og så ikke klarer slutte med «sterke medisiner.

Hallo! Skal vi være restriktive på IBUX også, fordi noen KAN få kraftig Rus av den? Jeg kjenner personer som blir rusa av Ibux, personer som faller i søvn av Paracet! En kompis av meg går rett i halvkoma og sover som en sten av 200mg Paracet!

Hva med norske idrettsutøvere og voltaron? Mange knasker Ibux og Voltaron over en lav sko fordi det er reseptfritt og er inflammasjonshemmende.

Vi må også huske at man er forskjellige i måten kroppen håndterer smerter og medikamenter på. Folk som ikke blir rusa av morfin, kan bli ekstremt rusa på Valium/Vival. Osv


Jeg snakker med personer med hodepinediagnoser, de fleste innen TAC, som er sinnsyke smerter, og gjerne på daglig basis. De er fortvilet over å leve i et smertehelvete, uten å få smertelindring.

Man skal jo kunne LEVE MED smertediagnoser, ikke i dem, eller at de har 100% fokus.

Mange av de får beskjed av lege om at de kan kun skrive ut medisiner for 8 dager. Nesten alt jeg finner av informasjon om smertelindring og opiater på nettet er ved Palliativ behandling av døende pasienter.


Vi burde faktisk vært kommet lenger i Norge med kunnskap om smertelindring av kronisk syke, enten det er CRPS (Komplekst regionalt smertesyndrom), TAC-diagnoser, fibromyalgi, gikt-diagnoser, mm

8dagers-regelen ang smertestillende helt galskap, for man har da fanken ikke mindre vondt de andre 23 dagene i mnd. Ikke sant?


La oss få økt kunnskap om smertelindring, og la oss slutte å underbehandle mennesker med smerter fordi kjendiser blir narkomane/avhengig.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

bottom of page