top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Ser ut som hjerneslag

Jeg la ut en snap i dag hvor jeg skrev at jeg var på vei inn i en smertetopp, og at hodepina er kanakkas i dag.

Bildet ble tatt ved 12-tiden og en venninne som er spesialsykepleier innen intensiv og traume reagerte med en gang på bildet.


Hun sa det så ut som slag og spurte om det alltid er sånn at smertene påvirker nervene i ansiktet. Svaret er ja! Veldig ofte henger venstresiden under de verste smertene.

Rundt venstre øye hovner jeg opp slik at det går i ett med kinnet under. I tillegg blir øyelokket «hengende» litt over øyet.

Samtidig kjennes det ut som om alle tennene holder på å rives ut med makt, og det dunker spiker og hakker bak/over øyet. Og øret mitt. Vel, det kjennes ut som om jeg har et monster inne i øret som vil sprenge seg ut. Og sist, men ikke minst, hjelmen. Den altfor små hjelmen, som er rundt hjernehalvdelen, og får det til å føles som et tomrom mellom hodet og hjernen.


Smerter er merkelige. Underfundige. De viser seg på mange måter. En venninne av meg får blåmerker der hun har smerter, og kan plutselig se ut som om hun har fått seg en på trynet av gubben når hun har cluster-anfall.

Så smerter KAN, og det veldig ofte, manifestere til fysisk synlige på og i huden.
0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

Comments


bottom of page