top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Pandemi, apokalypse og superidioter!

Jeg elsker apokalypseserier, og spesielt om de omhandler virusutbrudd eller zombier. Gjerne også Aliens, og der er en av mine favoritter Falling Skies, som virkelig viser en jord som må stå opp mot, ikke en pandemi, men en utryddelse som er på tvers av biologien.Den siste tiden, i selvpålagt isolasjon, siden jeg er i risikogruppen, så har jeg undret litt over hva folk henger seg opp i.

Her i søndre delen av Norge er hyttehysteriet det som preget folk. Nemlig at de privilegerte ikke får lov å dra på hytta. At de ikke er syke er en ting, men hva om de får hjerteinfarkt, faller og få kompliserte brudd, eller skader seg så kraftig at de trenger de få ressursene som er i hyttekommunen.

Ta nabokommunen på min hjemplass i Nord-Norge, Kvænangen, som et eksempel; 1 ambulanse på 1200 innbyggere fordelt på 2100 kvadratkilometer. Det er like stort som fem ganger Oslo i areal.

Men i Oslo har de flere sykehus, massiv helsetjeneste, og ikke minst mange ambulanser. Det har ikke Kvænangen; De har 1 fordelt på folk som bor så spredt at lokalbåten må brukes som ambulanse, og den båten omfatter ikke bare Kvænangens småsteder; men også de på Skjervøy kommune og omegn.

Ergo; Får to korona og må sendes i hui og hast; så er resten av kommunen rett og slett fucked. Derfor er dette hytteforbudet ekstremt viktig. OG forbudet mot å bruke snøscooter, da vi vet av erfaring at ulykker VIL skje. Om ikke i dag, så kanskje etterpå.


En annen ting som fascinerer meg er disse som er hysterisk på grunn av manglende tilbud fra frisører! Frisørene tilbys tusenvis av kroner for å komme hjem til folk å ordne håret, fordi folk har a bad hair day. Seriøst, jeg blir oppgitt, for det har da ingenting å si hvordan du ser ut på håret om du dør av korona! Om du har tre centimeter ettervekst, de grå synes, eller om du ikke har rett frisyre, så har det da faen meg ingenting å si; DU SKAL JO HOLDE DEG HJEMME!!!!!!


Joggeskam er også et nytt ord, som kommer av alle som svetter og løper, og er større smittespredere fordi det STEAMER rundt dem. Ergo, de er ute og løper og påfører andre smitte, selv om de bare er ute for å løpe seg en liten tur. Løp en tur i hagen, eller utenfor hjemme, eller kanskje sett du heller bør tar burpies innomhus.


Disse tingene som hyttehysteri i sør, snøscooterforbud-sutring i nord og nå også frisørgalskap, så vil jeg si at jeg blir oppgitt over hvilke prioriteringer som folk rundt om i landet har under denne krisen.

Det har altså gått fra Dopapir-hamstring til hytte-scooter-og-frisør-skam.

Jeg vil påstå at man tydelig ser tendenser til at folk flest bryr seg m seg selv, og ikke så mye om andre. Mange ignorerer smittevern, går på fest som vanlig, og ikke minst; noen synes det er moro å hoste på folk.Ut ifra et zombie-apokalypseperspektiv så er disse hyttefolka, scooterfolka, ettervekstfanatikerne og ikke minst, hosterne: TADA!!!! De første som vil daue under en slik apokalypse. Og grunnen er enkel; De tar ikke forholdsregler, de driver ikke smittevern, og de tror ikke dette vil ramme dem.

Det er som man kan se for seg at de endres til zombier, mens de sitter i frisørstolen, eller mens de hoster på hverandre på fester. Og fest; vi vet av erfaring fra slike filmer; jo større folkegruppe; jo flere blir zombier eller spist av zombier.

Joggerne er risikogruppen for en slik apokalypse; fordi de ALLTID er av de første som dør. Det er et faktum; De blir spist av zombier alle som en, fordi at selv om de løper, så har de musikk på øra, følger ikke med rundt seg, og så; BAM! Der kom hele flokken av zombies ut av skauen! Dead and DEAD!

VI vet jo at det også er de mest hjernedøde (Les overflatiske) personene som ryker først, og ofte til en eller annen punchline fra nørden som forutså dette lenge før krisen var et faktum. Og mens broileren med det piggete balltreet står og ler og klabber ned smittete for harde livet, med stor iver.


Så i disse pandemitider;

Ikke gjør som de dumme folka i en zombie-serie!

ikke jogg, ikke dra på hytta, eller tro du kan gjøre som du vil fordi ingenting hender deg.

Skaff deg balltre, team up med en supernørd.

Ha punchlines klare.


Nann (Bilder: Worldbeyondwar og twa-marketing)

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

Comments


bottom of page