top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Operasjonsdato er satt

Da folkens, er det satt

Tiden kom fort når den kom, og om under tre uker skal jeg opereres i hjernen

De skal utføre det som kalles en Mikrovaskulær dekompresjon, altså

"Kirurgen går til siden for lillehjernen og inn på hjernestammen hvor facialisnerven og trigeminusnerven kommer ut fra hjernestammen. Blodårene som forårsaker nerveirritasjonen løsnes fra nerven og flyttes bort fra denne ved at blodåren(e) legges i et annet forløp. Tilslutt legges en isolasjon (Teflon) mellom nerven og blodåren for å holde blodåren borte fra nerven."

(Kilde: Oslo Universitetssykehus)


Jeg har, som mange av dere vet, slitt med kronisk og ekstremt smertefull hodepine siden 17.08.17. Og fikk i januar 2018 diagnosen Hemicrania Continua, som iht forskning skal være; "skade, inflammasjon eller medfødt feil på femte hjernenerve (Nervus Trigeminus).

Etter å ha prøvd ut rundt 36 forskjellige medikamenter, flere former for behandlinger, en runde til St Olavs for inngrep (inn kinnet og bak bihulene med Botox i nerveknuten), og innleggelser på legevakt, Kommunal Døgnenhet, AHUS osv, så hadde vi nesten gitt opp.


Etter en klar beskjed om at NÅ SKAL JEG HA MR MED KONTRAST, så oppdaget de at jeg har inflammasjon i blodårene inntil hjernenerven og forgreiningen. Så nå skal jeg altså opereres.

Jeg var lovet Ila høsten, men så oppdaget jeg at kirurgen var i permisjon, og ble ganske oppgitt og forbanna. Det etter at denne HCn hadde trigget en Status Migrene (se info nederst) som gjorde at jeg lå i mørket en uke.

Jeg tror de hørte jeg var oppgitt, for seks dager etter tikket det inn en innkalling.


10.november er datoen.

Det blir operasjon, og jeg blir da liggende en uke på sykehus etterpå. Og skal da det HELT med ro i 3-4 uker, samt unngå høy aktivitet og styr i noen mnd etterpå.


Jeg har derfor avlyst julebordet i desember, Thanksgivingmiddagen hos venninnen min i November.

Og vi håper dette gir en fantastisk julefeiring uten at jeg må legge meg pga smerter.


Klart vi er spente.

Etter å ha "overlevd", men ikke faktisk levd i over fem år pga invalidiserende smertesykdom, så har vi endelig litt håp.


💚💚💚💚Vil du vite mer om Mikrovaskulær Dekompresjon?


Status Migrene;

Hodepine i minst 15 dager per måned i over tre måneder kalles for kronisk migrene. Et kraftig migreneanfall som varer over tre døgn betegnes status migrenosus.


Hemicrania Continua;

Halvsidig Kronisk hodepine.


Sliter du med hodepine?

Har du migrene, eller andre hodepinediagnoser skal du huske at det er ingenting som heter "bare litt migrene".

Meld deg inn i pasientorganisasjonen Hodepine Norge;

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

Comentarios


bottom of page