top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Når alle andre sover

Jeg har snakket om dette før; søvn er uhyre viktig for oss kronisk syke.

Søvnrutiner, det å sove sammenhengende i mer enn 5 timer, og det å stå opp til samme til hver dag osv, det anbefaler alle søvneksperter.

Vel, de jobber som regel med friske mennesker med er forstyrret søvn mønster, ofte resultat av dårlige vaner. Vi kronisk syke får søvnen forstyrret av smerter, medisiner mot smerter, for ikke snakke om at kroppen ofte er så sliten og kortisolnivået så høyt at søvn uteblir.

I natt så jeg siste gang på klokken 0606. Knut Einar sov sin dypeste søvn, og jeg lå der som en idiot med slitne øyne, tung i huet og kroppen som en tung sekk. Og en liten Luna som lå inntil meg og puster tungt… Hun liker ligge nært, spesielt når jeg sliter med smerter eller søvnproblemer, så kommer hun gnukkende og vrikkende inntil, og skal trøste.


Jeg ligger nå i senga, med to hunder som passer på meg (bombe 🤣) og ser på Charmed. Mens kroppen jobber på spreng med underskuddet av søvn.

Nann

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

Commentaires


bottom of page