top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Likestilling – en vrangforestilt krigserklæring mot menn?

EN debatt på en side i går om likestilling mellom kvinner og menn ble det spurt følgende;  Når skal vi bli ferdige med denne krigen mellom kjønnene? 

Det som er en oppfatning hos mange er nettopp dette;  Krigen mellom kjønn.  For kvinner i stor grad kriger mot menn på arenaer som jobb, privatliv og intimsoner.  Menn sloss mot kvinner i privatlivet, i barnefordelingssaker, på jobb, og for ikke fremstå som en mannsgris og overgriper. 

Har #mettoo gått for langt? Kampanjen setter fokus på overgrep som har blitt begått mot kvinner. Menn lynsjes i det offentlige, navngis, og ofte er det ikke rom for å høre deres versjon, eller vente til en sak kommer opp før man river ned yrket, familien og livet til disse mennene. Ikke at jeg forsvarer dem, men jeg har alltid ment “uskyldig til det motsatte er bevist”. Jeg har kanskje litt for, om en naiv, tiltro til rettssystemet.  Det er faktisk gått så langt at flere menn jeg kjenner ikke snakker til kvinner av redsel for å bli misoppfattet.  De er redde for å bli anklaget for seksuell trakassering og henges ut via #metoo-kampanjer fordi de stod ved pulten til sin kvinnelige kollega og bøyde seg over og la handa på skulderen for å si “godt jobba”.  Vi er faktisk kommer så langt at menn er vettskremt for å bli oppfattet som overgripere, voldsutøvere og voldtektsmenn med kun en tanke i hode; “Kvinner=pupper=mus.  Hver gang menn forsøker fortelle sin historie, sin smerte, om sitt møte med overgrep og seksuell trakassering blir han, og oss som forsøker tale mannens sak, møtt med anklager om at vi underminerer og forsøker kuppe kvinners rett til å fortelle om alt det vonde som har skjedd dem. Men anklages for å skrote debatten ved “whataboutisme”. Et uttrykk som brukes for å ta brodden av en diskusjon ved å kommentere “ja men hva om”, eller “hva med de”.  Det er her krigen pågår. 

Kvinner tråkker på menn: Kvinner har i så lang tid kjempet en kamp for egen verdi, egne rettigheter og har glemt å se at de faktisk tråkker på mannen.  Jeg har vært i utallige diskusjoner med kvinner fra kvinnefronten, Kvinnesakskvinner fra sanitetsforeninger, Ottar og gudene vet alle disse grupperingene de tilhører. Det er så mange grupperinger hos feministene og kvinnesakskvinnene at jeg nesten mister oversikten:  Det disse kvinnene har til felles er at mannen er fienden.  Alt er kamp, kamprop, kamp for rettigheter og kamp for alt.  Kvinner skal opp og frem, og menn skal blø!  Ved å ikke innse at menn også føler smerte, og at de utsettes for de samme overgrepene som kvinner utsettes for, så vil der pågå en krig.  En krig mellom kjønn! 

Margaret Atwood Historie?  Jeg er rett og slett skremt og ser faktisk for meg en fremtidig Atwood-scenario hvor menn er alvsdyr, og intet annet. Men matriarkatet styrer med jernhånd.  Menn skal brukes til å produsere barn og guttebarn settes i hos for “Oppdrett” hvor de med de sterkeste genene får muligheten til å reprodusere seg, De andre blir slaver for kvinnene, og må jobbe døgnet rundt for å gi sine heroiske eiere alt.  VI må for all del ikke glemme de pene og deilige mennene, som er slaver, for alle liker jo pene babyer. 

Jeg skal faktisk være slem nå å si at dette samfunnet jeg snakker om;  VI er på god vei.  Ved  stemple et kjønn som fienden, ved å nær sagt kriminalisere menn fordi de har feil type kromoson-sammensetning, og for å henge ut alle menn som overgripere, svin, og kvinners værste mareritt. Vel da er vi allerede på god vei.  Og jeg kan tenke meg at både Solberg, Grande og Jensen glatt hadde tatt denne makten over menn, fordi de kan. 

Skrekkscenario i emning? Ja!! For nå har vi fjernet kjernefamilien fra kartet 80% av alle barn som voksen opp med en forelder bor hos mor 48000 barn får ikke se sine fedre hver mnd pga samværssabotasje  Kvinner er yrkesaktive, karrierejagende og takler hus,barn og karriere selv.  De trenger kun mannen til en ting; Sex som fører til reproduksjon.  Jeg vet om kvinner som har kalkulert godt for å få barn med noen, både planlagt hvor i karrieren de skal være for å få det best økonomisk. Men også hvem de skal ha barn med for å få mest mulig ut av mannens økonomi når de ikke gidder bo sammen med han mer.  Hersketeknikker, løgn til barnevern, sympatiatferd på familievernkontor, beregning av hvilke sakkyndige som er best å tale kvinnens sak, trenering av samvær slik at retten dømmer Status Quo. 

Krigen mot mannen har begynt.  Og krigen vil eskalere.  Spørsmålet er om vi har tid til å endre dette ved å endre holdningene til våre etterkommere, slik at de likestiller kjønnene. Slik at DE ikke ser på kjønn som fiender, men klarer jobbe sammen mot en likestilt fremtid. 

#metoo, #himtoo #whataboutisme Jeg kaller det en krig mellom kjønn!  Og den er blodig! 

Nann Jovold-Evenmo tlf 46546485
0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kristin Gjelsvik MOBBER

Til Kristin Gjeslvik. Jeg satt med sjokk og undring å så på din ranting mot Sophie Elise på Vixen Awards nå i helgen. Og må innrømme at først ble jeg stum, så ble jeg regel rett forbanna. Ikke fordi

Comments


bottom of page