top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Late kvinner på Oslo Vest er oppskrifta på Luksusfellen

Jeg satt å leste, dog med et glis rundt munnen, Spekter-sjefens karakteristikk av deltidsarbeidende kvinner som heller velger gå på CC Vest på shopping.  Hun ar veldig rett i dette, det er faktisk ganske fullt på stedene på CC Vest, inklusive SATS/ELIXIA senteret på dagtid, når alle husmødrene er å trener, drikker sine low-fat-lattes, og snakker sammen om shopping, reiser og sine barn som er så fantastiske. 

Fulltidsjobb å se bra ut for ikke bli byttet ut med yngre modell: Jeg kjenner noen av disse kvinnene og har faktisk spurt; hvorfor jobber du ikke?  Og jeg ser jo fort at spørsmålet gir ubehag, for de vil jo helst ikke vite at de er uvirksomme og ikke bidrar til statskassa. Det tar som ofte ikke lang tid før unnskyldningene kommer som perler på ei snor;  Ungene må følges opp, det gjør man ikke med fulltids jobb.  Det skal styres i alle utvalg i barnehagen og på skolen, det kan man heller ikke med fulltidsjobb  Ungenes fritidsaktiviteter og dugnader med både toalettpapirsalg, selvsagt ikke på Bestum men til familier andre steder i Oslo, samt baking og andre ting man som mor bare MÅ stille på, så kan man ikke jobbe. Dessuten skal huset holdes i orden, og middagen skal lages før mannen kommer hjem ( ved hjelp av hushjelp eller Au Pair, tenker jeg i mitt stille sinn mens unnskyldningene for IKKE delta i yrkeslivet faller som perler for dette svinet her ihvertfall. 

Dette er damer som har altfor mye tid til å stulle og stelle, trene, gå på gourmetkurs for matlaging, som aldri kunne ramla seg inn å spise norsk husmannskost som fersk torsk, lever og rogn. Neida det skal være Løyrom (Rogn, om jeg få be), og så skal de fiskepaté (Lever) og så torskeloins (Hallo torsk!), for her skal det være så delikat og dikkedallete at maten skal være et kunstverk. 

Latskapen deres avler prostitusjon  Når disse kvinnene snakker er det ikke vanskelig å høre hva de snakker OM;  for det handler om å finne kuren for rynker allerede i 25 års alderen, slik at man holder seg ung og spenstig i huden.  I tillegg er det om å gjøre å ha en veldreid kropp som ser ut som en 25 årings, selv om man er rundet 50, for man skal helst ha sprettpupper, sprettrumpe og sixpack. Dessuten finnes ikke grå hår.  Det skal friseres, trimmes, lashes, og styles slik at alderen glemmes og man ser ut som en strøken purung 20 åring i en alder av GODT OVER 50!  For visst ikke er sannsynligheten stor for at man blir byttet ut med en eldre modell.  Mange av disse kvinnene er faktisk høyt utdannet, men har lagt vekk kunnskapen sin for ikke å outshine mannen sin i kunnskap og gløgghet, da kan de bli byttet ut med en “dummere” modell ganske kjapt. For egentlig; Hvor mye IQ kreves det å står å smile på armkroken, mens man nikker frenetisk til komplimenter, og får tomt blikk når det begynner å snakkes om vanskelige ting som økonomi. 

Når kvinner på Oslos beste vestkant velger leke Hollywoodgfruer og bare går på kafé, eller neglesalong og frisør for å se best mulig ut for å slippe bli byttet ut av yngre og strammere modell; Penger, makt og status mot frisørtimer, negler og plastisk kirurgi! Da er jo dette en form for prostitusjon!

Latskapen fører til Luksusfellen:  Når disse kvinnene har valgt vekk et liv i arbeidslivet, og kun lever livet gjennom ungene og de tilstelningene mannen trenger deres vakre ytre på, så har de faktisk selv satt seg i en situasjon som tilsier at de er totalt hjelpeløse og økonomisk avhengig av mannen sin.  Det nytter ikke være flink med selfies i Land Roveren eller BMWen din, når lommeboka di ikke er din egen. Ikke bilen heller for den del.  Når mennene til disse kvinnene faktisk velger bytte ut damene med en yngre og mer spretten, og ja faktisk mer “tomhjernet” modell, så er veien kort fra 600 kvadrat på beste Bestum til 65 kvadrat i en kjellerleilighet leiet hos noen nærmere byen. Og her får du ikke inn alle klærne dine engang, tenk det!  Samtidig som striden om barna tiltar, blir bitterheten av å bli byttet ut med yngre modell større, og det ender med både samlivssabotasjer, bakvaskelser og annet faenskap for å ødelegge for den unge kvinnen med daddy issues som stakk av med mannen og huset ditt, men også for å dra han ned i søla med sladder og forretningssabotasjer. Jeg snakker faktisk Oslo Vest, og ikke Hollywood.  En annen ting som slår meg er at disse kvinnene heller ikke har egen inntekt, noe som fører til at de fortsatt er avhengig av almisser fra eksmannen, og det er kanskje enda vanskeligere å forholde seg til at han må være snill for ellers havner du på gaten fullstendig. 

Disse kvinnene forhindrer likestillingen;  Ja, de gjør det. Ved å velge være hjemme når de både har utdannelse, muligheter og kontakter til å komme seg ut i arbeidslivet, opp og frem, så forhindrer de faktisk likestilling.  De gor rom for en antikk holdning til at kvinner ikke har forståelse for forretninger, eller ting som skaper hodebry: Ja, regnskap og strategi og ledelse og slik! Da er det enklere å være en av likesinnede kvinner med low-fat.latte på CC Vest på jakt etter nye “priceless ithems” som bare kosta en normal månedslønn, og som garantert havner bakerst i skapet og solgt på bloppis om to år. Ubrukt! Det stopper ikke med disse arbeidssky, late kvinnfolka heller, for unge kvinner i mange forskjellige samfunnslag ser faktisk opp til disse selvfordummende damene, og vil så gjerne svinse på shopping med LV elelr Hermes-vesker til 240 000 kroner, og se og bli sett med Low-fat-CHAI-latte som er den nyeste trenden. De unge jentene ser bloggere og kvinner på Oslo Vest lever livet uten å løfte en finger, og mannen betaler.  Og da har vi en runddans med gamle, antikke idealer som menn på Oslo Vest også dyrker fordi de slipper komme hjem til en kvinne som krever noe av dem mentalt sett, og de kan slappe av. 

Penger, makt og status vinner over selvrealisering, karriere og egenverdi. 

Ja og så er det mindre penger til statskassa, som gjør at vårt sosialøkonomiske system kan falle sammen, fordi disse kvinnene er late. 

Nann Jovold-Evenmo  tlf 46546485  epost nannas75@gmail.com
0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kristin Gjelsvik MOBBER

Til Kristin Gjeslvik. Jeg satt med sjokk og undring å så på din ranting mot Sophie Elise på Vixen Awards nå i helgen. Og må innrømme at først ble jeg stum, så ble jeg regel rett forbanna. Ikke fordi

bottom of page