top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

La oss kalle spade en spade

Jeg har irritert meg grenseløst over at mange driter i korona-tiltakene. Og det er ikke bare vanlige mennesker, men disse som styrer landet også.

Før jul var det snakk om å stenge ned, sikre kontroll på spredningen, og forsøke stanse Norge.

Hva skjer? Vi har ingen testing på utenlandsk arbeidskraft, som kommer i hopetall til landet for å jobbe. Det er smittespredning de steder det er arbeidstakere av dette opphav.

Spesielt innen havindustrien og fiskeri. Hvorfor? Jo fordi NHO styrer Regjeringen! Enkelt og greit. Vi må få inn de som jobber for slikk og ingenting, slik at Norge «går rundt». Når jeg sier slikk og ingenting så er det desverre slik at mange innen fiskeri- og havbruksindustrien leier inn »spesialisert» arbeidskraft innen dette, fordi nordmenn er jo forlate til å ta lakseslaktingsjobber, eller pakking osv.

Jeg undrer; har de prøvd sammen med NAV å si til ledige; -»her er jobb, bolig, og du får tariff«...

De har ikke det, fordi da må de BETALE disse etter norsk standard. Utenlandske arbeidere jobber etter hva det arbeidsbyrået de tilhører i hjemlandet mener er riktig lønn. Det er faktisk noen som har hatt ned i 38kr timen! Og det er greit, fordi de er ikke ansatt i Norge. Ergo en hel haug med personer som er offer for sosial dumping!


Nordmenn jobber ikke gratis, og kanskje er man lat! Kanskje ønsker man en sjefsjobb med en gang man går ut av videregående. Eller kanskje man bare ikke blir tilbudt jobb. Da jeg var liten, for en del tiår siden, var det å jobbe innen fiskerinæringen noe man higer etter. Lettjente penger, akkordarbeid, ja til og med ungene jobba med å skjære torsketunger. Nå kommer de med fullpakkete koronafly, fordi nordmenn ikke lenger jobber innen fiskerinæringa....


Og vi må ikke glemme;

Jula kom og gikk, og så var vi inne i tredje bølge. Fordi folk fikk reise hjem, det vil si folk valfartet til familier, slekt osv.

Hva var greia? Kunne vi ikke bare ha reisenekt da og? Nei, fordi politikerne I Regjeringa ville HJEM TIL JUL! Da var familie viktig. Da var familien og Kohorten større og viktigere enn tiltakene.


Ærlig talt! Snakk om egoisme. Her er det studenter i inn og utland som knapt har råd til mat, fordi de havner bakerst i køen med koronahjelp. Prostituerte må nesten tigge penger og lever mer farlig enn noen gang. Mange unge er ensomme, og sliter psykisk pga ensomhet, isolasjon og manglende støtte eller omgangskrets. Joda, hjem til jul var så viktig for Erna og co, at tredje bølge måtte vi bare godta. For straks Erna var tilbake bak slottet, så stengte ALT ned igjen.

Pokker om jeg sier smittervern. Dette er renspikka egoisme, fordi de kan.

Hva er neste?

Ok i vinterferien, fordi da vil de selv på skitur, så må VI normale mennesker ta støyten med nedstengning, nedskjæringer, usikkerhet innen arbeidslivet, konkurser, ensomhet, psykiske lidelser, studenter som må avslutte studiene pga økonomi....

Lista er lang!

Men for all del; Erna kom seg hjem til jul, og utlendingene er her og jobber for 38kr timer. Takk for i dag!


Nann0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

Comments


bottom of page