top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Hva rører seg i huet ditt?

Jeg har gått halve dagen og variert mellom forbanna, skuffa, oppgitt og litt sår

Grunnen er enkel;


HATER SMÅUNGER!

Var med svigersønn og barnebarn på 2 1/2 år på Ski Storsenter, hvor barnebarnet blid som ei sol på pappaens arm sa «hei» til to unge jenter som gikk forbi.

Da smeller det fra ene av disse to; «Fy faen! Jeg hater småunger!»

Jeg bråstoppa, og så på henne med et rimelig forbanna blikk! Snakk om hjernedød kommentar bare fordi ei lita på 2 1/2 år på pappans arm sa «Hei» til deg.

Dette var unge kvinner +/- 20 år.


Apekattunger og fri barneoppdragelse;

Jeg er ikke så himla glad i «apekatter» som skriker og hyler, løper villmann inne på butikker og sentre mens foreldrene gir faen, eller har fri barneoppdragelse.

Og det er ikke fritt for at jeg, som en ansvarlig voksen, har sagt i fra til både egne og andres barn når ting har gått vilt for seg. For det ER enkelte ting man må lære som barn; At man leker og herjer på lekeplassen, ikke inne på butikker eller på senteret hvor det er mange forskjellige mennesker.


Jeg har vært borti foreldre som konsekvent mener ungene må lære selv, og skal ikke irettesettes. Og ihvertfall ikke offentlig. Dessverre er det ungen som ikke lærer at man skal ta hensyn til den gamle dama med rullator, eller han unge mannen i elektrisk rullestol. Slike unger blir dessverre ofte hensynsløse og ufordragelige voksne. Og det fordi de aldri har lært konsekvenser eller blitt veiledet i rett og kalt, kotyme og hvordan man oppfører seg.


HVA RØRER SEG I HJERNEN HENNES?

Men dette var ufint!

Jævla ufint!

Håper denne frøkna husker det den dagen hun selv får disse «småungene hun hater», eller forresten… Men sånn mindset er det kanskje bare håpe hun aldri får barn.

Det er faktisk noe riv ruske galt med oppdragelsen til folk som lar seg trigge så inn i helvete av at ei blid lita jente eller tass sier «hei» i det du går forbi.

Følte du deg kanskje så jævla lavmål at eneste som fikk deg til å føle deg «tøff og sterk» var å klikke fordi ei lita tuppa sa Hei?

Eller er du rett og slett bare en hjerteløs, uten evne til å tenke og vurdere at «kanskje jeg burde holde munn».

Eller var det venninnen din du følte du måtte tøffe deg for?


Ordet «hate» er et sterkt ord!

I denne verden handler det om at vi kan tenke det vi vil, men man lirer ikke av seg at man hater småunger.

«Hater» er et ord jeg ikke liker, og var veldig nøye med at min datter IKKE skulle bruke som barn/ungdom.

For å «hate» noen, det gjør man ikke, med mindre de har gjort noe grufullt og umenneskelig.

Saddam Hussein kunne man hate.

Hitler kunne man hate.

Putin kan jeg hate.

Men små barn, kaniner, valper og kattunger; det hater man ikke. Uansett hvor mye pms, kort lunte, dårlig dag eller pisskjerring man måtte være, så gjør man ikke det.

Du kan mislike dem, eller regel rett ikke bry deg, men ikke hate.


Jeg tenker at det handler om empati, oppdragelse og vett i denne saken. Folk må gjerne bortforklare, og mene både det ene og andre, men det bunner ned til noe vesentlig og menneskelig; Medmenneskelighet og vett!


Du trenger ikke elske alle småbarn, men du bør faen meg ha vett nok til å holde kjeften din igjen!


Nann


P.S

HÅPER DU ALDRI FÅR UNGER SELV! For stakkars unger!0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

Comentarios


bottom of page