top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Førti feit og ferdig

Det er ikke alt her i livet som går på skinner, spesielt ikke når man har en kropp som daglig jobber i mot en.


Jeg har lagt på meg siste tiden.

Selv om jeg registrerer maten, og ser at det skal ikke være mulig; så går jeg opp.

Forleden veide jeg 84 kilo, og det er på mine 163cm. Fastlegen var så snill at han la på en cm til 164, men jeg vet jo fra nasjonale konkurranser at denne kroppen er og blir 163. Dessverre. Skulle ønsket på meg 10 cm til i høyden, så hadde ting vært mer levelig liksom.


Vel, i dag fikk jeg beskjed om at ikke bare er jeg, som jeg vet; feit (ja, jeg er over den røde streken som heter fedme, som gir fare for hjerte/kar-sykdommer, diabetes og mer…), men jeg har svinhøyt kolestrol.

Hele 8,4 faktisk!

Det SKAL helst ligge under 5! Gjerne under 4 også.

Men jeg; 8,4


Nå er jeg lite aktiv, på grunn av den hodepinen, men har tart en del grep og går foreløpig to ganger i uka hos fysioterapeut.

Her sykler jeg rundt 10-12 kilometer hver gang, samt kjører en del ellipse. Før om to uker vurderer vi å legge på conceps2 romaskin itillegg. Fordi ryggen min ikke har vært så himla stabil. For 6 uker siden lå jeg på sykehus og klarte ikke gå. Så ting går sakte. For meg er ikke dette optimalt, og hadde jeg fått viljen min; så hadde jeg trent styrke og kardio (romaskin og tredemølle) på Puls, SATS, eller «hvorsomhelst» 4-5 ganger uken.

Men det utgår fordi vi vet av erfaring at trening knuser smerteskalaen med økning i hodepinenivå.


Så hva skal en person gjøre?

Legge seg ned å innse at man er 47 år, feit med ekstremt kolestrol, og moden for dynga?

Ny runde blodprøver mandag, og så tar vi det derfra, sier fastlegen.

Men det er faen så enkelt å si at «vi tar det derfra», når man ikke akkurat ser lyset i tunnelen!

Må innrømme at jeg ramla helt ned i kjelleren, og har liten lyst til noe som helst akkurat nå.


Kroppen spiller ikke på lag, hodet blir både krigersk og smertefullt. Og den «kjellertrappa» er brattere enn noen sinne!


Ikke drikker jeg mye (om i det hele tatt) alkohol, eller øl som faktisk øker kolestrol.

Jeg spiser ikke mye feit mat, her lages det meste fra grunnen av, med mye grønnsaker.

Jeg spiser ikke mye gotteri, og har gått over til grusomme pepsi Max og cola zero, fordi det skal være «bedre», de gangene jeg drikker brus. For jeg drikker helst vann, og en kopp kaffe om dagen.

Mat er ofte grove skiver, med kjøttpålegg , ost eller helst hjemmerørt syltetøy.

Middager er ofte kylling.


Så hvorfor?

Aner ikke.


0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

Comments


bottom of page