top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Den offentlige skittentøysvasken blant folk flest!

Det er ikke å stikke under en stol at det ved samlivsbrudd er mye som kastes frem og tilbake av beskyldninger og kritikk mellom partene. Gammelt nag, tapte drømmer og knuste hjerter har en tendens til å bli til ren skjær bitterhet og hevngjerrighet. Og det kan få konsekvenser for ikke bare de to partnerne som brøt opp, men også omgivelsene rundt.

Kjendisers skittentøyvask: Hos kjendiser foregår ofte skittentøyvasken i mediene, og vi vanlige mennesker kjører popcorn og cola-trikset og benker oss ned for å lese siste nytt og siste sladder om partene. Det mest omtalte og mest sladrete bruddet i Norske medier var nok Tone Damli og Aksel Hennie. Det var ikke måte på ryktespredning og sladder. Og jeg er ganske sjokkert over alle intime detaljer mennesker som ikke kjente dem, aldri hadde møtt dem, satt på og spredte rundt. Det var faktisk så ille at et av venneparene til Damli/Hennie fikk rykte på seg for å være en av årsakene.   I USA har det siste året vært Jolie-Pitt-paret som hadde sin offentlige vask, Her var det snakk om alt fra barnemishandling, narkotika, psykisk mishandling, kjønnsdysmorfi, og gudene vet hva. Det endte «godt» hvor paret selv satte strek og ble enig om å skjerme barna fra den offentlige vasken, og fokuserte på å ta ting på bakrommet. Visstnok etter at ungene sa ifra, skal man tro ryktene.

Brudd for vanlige mennesker: Før var det vanlig at kvinner snakket seg imellom, diskuterte eksene eller mannen de skulle gå i fra, og det var snakk om venninnesnakk. Kanskje gubben snakket med sin familie og venner om bruddet, og fikk råd og veiledning derifra. PÅ denne måten hadde de fleste et støtteapparat, og noen som tok imot når verden falt i grus. Da mine foreldre gikk i fra hverandre, så var de familien og de rundt som fikk vite ting først, og så etter hvert kom det jo adresseendringer osv som da viste at «joda, herr og fru er når ekser». Sånn var det. Hva man mente om hverandre på bakrommet var det bare de og de nærmeste som viste, selv om der i alle samfunn finnes slike «nabokoner som slarver om alt og alle».

Den siste tiden har jeg observert denne tendensen til offentlig skittentøyvask blant folk flest; Altså vanlige mennesker. Kvinner, spesielt, har fått en ny arena å snakke om eksen på; Sosiale medier. Her kan man med noen få tastetrykk spy ut eder og galle, om hvor psykopat han er, hvor slem han er og alt gjennomsyret av bitterhet. Sin egen rolle i bruddet ser man sjelden, og jeg sier som Oluf fra Raillkattlia; «Du ser splinten i din brors øye, men ikke bjelken i din egen splitt». For det er ofte dette jeg føler det handler om; Evnen til å se seg selv, og sine handlinger. Det å sitte å spy ut eder og galle om eksen på sosiale medier, forumer og ja egen facebook; det kan slå ut på mange måter. Det vil være noen som kanskje kjenner din eks, kanskje hans arbeidsgiver, venninne, tante, eller kanskje noen som har lyst på han selv. J for selv om DU ikke vil ha han, eller han vil ha deg, så er det andre som liker hans egenskaper, og da vil ha han. Disse kan fortelle hva du sier, og skape enda mer bitterhet og fiendskap, og har man unger så er det stor sannsynlighet at de blir de skadelidte her. I tillegg kan det få innvirkning på jobben hans; Kanskje du ytrer noe som får arbeidsgiver til å tvile på hans lojalitet, eller kanskje arbeidsgiver tenker «Ingen røyk uten ild», og så står eksmannen der uten arbeid? Kanskje ender han opp uten jobb, nær familie, eller noen som står på hans side fordi kvinnen han var gift med systematisk henger han ut som dårlig far, elendig mann, psykopat, gal, voldelig, psykotisk., konemishandler, pedofil osv. Og det ender helt sikkert med en bekymringsmelding til barnevernet, for hvordan kan en slik person oppfostre noen barn? Kanskje konflikten mellom partene er så stor at barnevernet tar barna fra begge fordi det er et så giftig miljø mellom partene, ut fra hva de lærer i sosiale medier. Jeg tenker slik offentlig skittentøysvask har sine konsekvenser, og det er ikke lenge siden en britisk tv-personlighet valgte ta livet sitt etter en #metoo-varsling, som i ettertid viste seg være en hevn. En falsk varsling via SoMe tok faktisk et liv. I Norge topper unge menn, familiemenn, selvmordsstatistikken; Og ofte er det ifølge senere forskning; relasjonsbrudd som forut for dette.

Mannegruppa Ottar får kritikk for å oute personer, men er kvinner bedre? Denne mannegrupp a på facebook har vel om lag 40-45000 medlemmer, og av disse er det noen få idioter som både outer kjendiser, drapstruer kjendiser og diskuterer hva de skal gjøre med disse kjente kvinnene. Spesielt kvinner. Men de kommenterer faktisk også kvinner de ikke kjenner, som ikke er kjente, og som ikke har bedt om å være på nett. Men det er faktisk slik at disse få menn som driver slikt ødelegger for hele gruppen, og Mannegruppa Ottar er rett og slett blitt et skjellsord blant folk flest. Nå skal det sies at kvinner på kvinneforumer er ikke så lite dårligere, kanskje de ikke diskuterer gruppevoldtekt av 16 åringer, men de er faen meg brutale i sine kritikker og nedrakking av hverandre. Bloggere er de som alltid får kritikk, Anne-Brith, Sophie-Elise, Pilotfrue og mange andre bloggere får virkelig passet påskrevet. Og ikke rent sjelden er det noen som «skulle gjerne hatt et par alvorsord med henne i en mørk bakgate», og «ring barnevernet, dette er mishandling». Hva skulle du gjøre med «bloggeren i en mørk bakgate»? Og hva i alle daer har bloggeren gjort deg annet enn at hun tjener penger på sine ord? Nå beveger de seg faktisk over på «trusler» på lik linje med de 10-15 tullingene på MannegruppaOttar. Det er ikke måte på hva disse kvinnene velger å legge ut, og dele av intim informasjon; For ikke snakke om hvordan de i flokk samles om de kvinner som legger ut om sin eks, eller partner de vurderer å gå fra, og får all mulig støtte for dette. Det er alt fra hjerte-hjerte og «føler med deg, vær sterk», til regelrette manualer på hvordan man skal ødelegge fyren før man er ferdig med han. For å sikre seg at han en gang for alle ligger i grusen uten å komme seg opp, hverken som mann, som kjæreste, som far, eller økonomisk. Kvinner er direkte ondskapsfulle i sine «forslag», og en ting som stadig kommer opp er hvordan de skal sørge for hevn via det å ta fra han barna og pengene han måtte tjene. Det er snakk om økonomiske incentiver og samværssabotasje som regel rett hevn for at «vårt samliv ikke fungerte». Er da kvinner på kvinneforumer på nettet og sosiale medier så jævla mye bedre?

Media skriver ikke om hatske kvinner; Jeg synes det er skremmende at kvinner og deres aksjoner mot menn ikke får mer omtale i media. Og ofte har jeg lurt på om journalistene rett og slett ikke tør utsette seg for den vreden kvinner kan utvise ved å skrive om hvordan de opererer i flokk for å knekke menn, knuse menn, og ta fra menn alt de har. For det er ikke uten tvil at mange av disse kvinnene er bitre, hatske og grusomme i sin vendetta mot ekser, andres ekser, og menn generelt som ikke er under deres støvel. Det er med gru at ikke kvinners kritikk og grusomme kommentarer om kvinnelige kjendiser, bloggere og andre kommer frem i lyset, samtidig som media glatt og uten å tenke seg om slår opp på førstesiden om de 10-15 menn som ville gruppevoldta en ung kvinne. Det er på tide at media begynner å skrive om alt det grove kvinner sier og gjør, fordi de kan til tider være verre enn menn. MYE verre! Det er ikke uten grunn det heter «Hell hath no fury like a woman scorned

Time to wake up, and smell more than just the coffee

Nann Jovold-Evenmo Reell Likestilling ENK tlf 46546485 epost reelllikestilling@gmail.com
0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kristin Gjelsvik MOBBER

Til Kristin Gjeslvik. Jeg satt med sjokk og undring å så på din ranting mot Sophie Elise på Vixen Awards nå i helgen. Og må innrømme at først ble jeg stum, så ble jeg regel rett forbanna. Ikke fordi

Comments


bottom of page