top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Degenerert suppehuet

Jeg er et medisinsk dokumentert degenerert suppehue i følge en av de fremste trygderettsadvokater i Norge; Advokat Olav Lægreid. Nå må jeg presisere at jeg ikke har vært i kontakt med han selv, men dette er hans beskrivelse av oss kronisk syke og uføre.
Flere sentrale politikere, organisasjoner for både AAP-saken og uføre har kritisert utspillet, men jeg tenkte jeg skulle sette noen ord på dette.

17082017 Dommedagen min

Jeg kaller det min dommedag, fordi dette er dagen jeg våknet med en sinnsyk hodepine i venstre delen av hodet. Må innrømme jeg trodde først det var bihuler, at jeg hadde pga allergi fått den dritten så kraftig, men nei. Stokk stiv i nakken, rød i øynene, poser under ene øyet, så gikk jeg på jobben. Å stelle eldre med denne hodepinen, det gikk ikke. Så ente med at jeg satt mer på gulvet eller i en stol i mellom hvert stell, enn jeg var tilstedet med disse fine, eldre menneskene. En av de gamle damene mente også jeg burde gå hjem, for jeg var ikke særlig til hjelp for noen av dem. Jeg tyllet i meg Pinex Forte og Paracet og holdt ut en uke på jobb, så måtte jeg legge inn årene.

Datoen husker jeg veldig, fordi ikke bare er det denne dagen det smalt. Men også fordi jeg ringte min bror og gratulerte han med dagen mellom smerteriene i huet.


Degenerert Suppehue Jeg må innrømme jeg til tider føler meg degenerert, etter definisjonen; Altså tilbakegående faser i livsløpet. Jeg sliter med å huske en del ord, og ikke alltid jeg husker at jeg skal ha kaffe når jeg kommer til kjøkkenet. Men nå skal det sies at det føles sånn, for der er hverken endringer i organer (hjernen) eller andre tilstander som tilsier dette. Jeg har vært på røntgen, hos klinisk psykolog og hos nevropsykolog. Og eneste vi kom frem til: Jeg er like klin sprø som alltid, på en god måte. Forøvrig burde Lægreid være klar over at Degenerasjon/Degenerert Som uttrykk ikke lenger er i bruk, med mindre det omhandler patologi.

De som bruker dette uttrykket om andre mennesker og grupper gjør dette ofte i propagandistisk hensikt, for å gjøre seg selv bedre, flinkere, eller rett og slett bare for å tråkke på andre.

Å kalle noen, spesielt syke mennesker, for medisinsk dokumentert degenererte suppehuer, sier mer om hvilket menneskesyn Lægreid har, enn om disse (oss) som er syke og uføre. Den slosskampen vi daglig står i, for i det hele tatt klare å kle på oss vanlige klær, og ikke sose rundt i morgenkåpe. Eller at å gå i dusjen faktisk involverer at partneren (i mitt tilfelle mannen min) må være hjemme før en kan gå i dusjen. For ikke snakke om at det å slenge på en maskin med tøy, er ødeleggende for flere dager. En regel rett kamp for å stå oppreist. Det er ikke noe degenererte suppehuer gjør, de evner det ikke hverken med eller uten smerter og sykdom.

Hvem er degenerert suppehue? Det er noe med uttrykket «på seg selv kjenner man andre», men jeg skal ikke psykoanalysere Lægreid. For jeg tenker at om han trenger hjelp til sine utfordringer i livet, så får han be om hjelp fra profesjonelle. Jeg er dog stygt redd for at forhold i hans barndom og oppvekst har gjort han til et menneske med totalt mangel på evner til å sette seg inn i andres situasjon, liv og følelser. Kanskje så han for mye på Lov & Rett som barn, og ikke hadde Stanley Tuccis medfølende rollefigur som helt, og derfor trodde at advokater skulle være slemme, bulldosere, som kun virket for jussen og gav faen i menneskene som omfattes av den. Hvem vet.Som ufør er jeg ikke støtt;

Jeg er ikke støtt av uttalelsene, selv om jeg er kronisk syk, og ufør som følge av diagnose. Dog jeg blir sinna på vegne av de som faktisk HAR en degenererende diagnose, slik som Parkinsons, Alzheimers og Huntingtons. For her tråkker han faktisk på en hel gruppe mennesker, og ikke bare de MED degenererende diagnoser, men harselerer med dem. Han hetser dem. Jeg blir oppgitt over at en advokat, som i tillegg er medlem av Advokatforeningen, påtar seg saker for de svakeste; velger å gå ut på denne måten. Det viser totalt mangel på kunnskap, og ikke minst mangel på empati! Jeg kjenner mange jurister, og advokater, og mangel på empati og omsorg er IKKE noe jeg kjenner igjen hos dem. Så her må det være en liten glitch i utviklingen.

Det er faktisk så at jeg Jeg inderlig håper på en masseflukt fra han som advokat, så kanskje ha kan «degenerere« litt i sitt eget fett. For en advokat som skal være de svakes mann, bør ikke uttale seg på denne måten.

Men for all del; hva vet vel jeg. Kom jo BARE halvveis i jusstudiene, og nesten ferdig med bachelor i ledelse da jeg ble syk, ufør og medisinsk dokumentert generert Suppehue iht Lægreid


Nå fikk jeg lyst på løksuppe, så må lage noe mat her.

NannBilder: egne og Google

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

Comentarios


bottom of page