top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Corona og De usolidariske rasshølJeg er rystet over hvor dårlig beredt Norges befolkning er til å håndtere denne krisen. For ikke å snakke om hvor usolidariske og egoistiske det norske folk er når det gjelder å opptre rasjonelt, solidarisk og ikke minst ha tanke for andre mennesker. Mange fortviler; butikkene har ikke matvarer, fordi de med små barn ikke har mulighet å stå i kø. Ja og så er det de med aap, trygd eller sosialhjelp som ikke ennå har fått inn månedens penger; de sliter med stressfaktorer fordi de ikke kan handle hysterisk slik mange gjør. Selv ble jeg nesten gått ned flere ganger i går, da jeg var på apoteket, av hysteriske mennesker som hastet frem og tilbake. Jeg får litt assosiasjoner til hodeløse høns. Jeg har smittevernskurs fra jobb, har faktisk jobbet med personer med sykdommer som er ekstremt smittefarlig, hvor man har verneutstyr på for å ha kontakt med personen. Og jeg må innrømme jeg de siste dager har ristet oppgitt på hodet ved flere anledninger. Både av folks manglende evne til å ta inn over seg smitte og smittevern, men også manglende forståelse og handling fra norske myndigheter. Det finnes informasjon og retningslinjer. Man kan ta hensyn. Men få gjør det.

Folkehelseinstituttet gir retningslinjer Folkehelseinstituttet har flere ganger denne uken vært ute med gode råd for å forhindre smitte. I tillegg har man stengt skoler, universiteter, barnehager og nå også flyplasser i et ledd med å forhindre smittespredning. Håndvask-råd er spredd så mye at det orker jeg ikke gå inn på engang, samme med «Host i albuen», og at man skal hode avstand. Men her er flere råd:


  • Som et generelt råd ved alle infeksjoner, bør syke personer holde seg hjemme og ikke komme på jobb/studiested/skole/barnehage.

  • Unngå å besøke helseinstitusjoner dersom det ikke er helt nødvendig. Dersom besøk ikke kan unngås, må avdelingen hvor pasienten ligger først kontaktes per telefon, slik at nødvendige smitteverntiltak kan iverksettes.

  • Begrens håndhilsning, kyssing og klemming – dette kan redusere overføring av smitte.

  • Hold minst én meters avstand til både friske personer og de som hoster eller nyser, når det er mulig. Det inkluderer å begrense kontakt med andre, deltagelse i fritidsaktiviteter, restaurantbesøk osv. der det er mulig.

  • Unngå å ta offentlig transport dersom mulig. Unntak gjelder for personer med kritiske samfunnsfunksjoner som skal komme seg til og fra jobb og kunne holde avstand til hverandre.

  • Unngå så langt det er mulig å ta deg i ansiktet – virus kan overføres fra hendene til munnen og slimhinnene i øyne og nese. Derfra kan viruset transporteres inn i kroppen

  • Det anbefales ikke bruk av munnbind for friske personer utenfor helsetjenesten.
De som ikke bryr seg om karantener Alle disse som er pålagt karantene, men likevel har vært på trening, butikken, pub, restaurant og løpt rundt by og land. Som tenker «Jeg føler meg bra» eller som jeg selv har overhørt «Jeg bryr meg ikke», dere er en direkte skam for befolkningen. her forsøker man forhindre at 3 av 100 skal dø. Ja for det er tallene. Men det driter du i, fordi du enten ikke er i risikosonen eller ikke tror det er så farlig. Fordi du ikke bryr deg. Så løper du rundt og skaper frykt for smitte, sørger for at smitten sprer seg. Og skaper en høyere dødelighet, for oss med lungesykdommer, nedsatt immunforsvar. For ikke å snakke om kreftpasienter, eldre, hjerte og lungesyke, de med KOLS, og mange mange flere. Fordi dere er egoister. De som går på besøk og er sosial til tross for at man bør holde seg i ro. Unger og ungdommer over hele landet sendes hjem. De som kan det anbefales hjemmekontor. Bedrifter permitterer ansatte og frisører, hudpleiesalonger, klinikker mm stenger for å unngå smitte. Samtidig løper man ned dørene hos hverandre med besøk? ÆRLIG TALT! Jeg begynner undre på om virkeligheten for disse idiotene ikke har gått opp for dem! Ja man skal ta en nasjonal dugnad for å FORHINDRE smitte, ikke løpe dørene ned hos hverandre for å spre mulig smitte. Jeg skjønner at poden gjerne vil leke med kompiser, eller at du på død og liv må dele en flaske vin med venninna di. Eller at menn så gjerne må ta to kalde med gutta. Men hold dere heller hjemme og ta det om to eller tre uker. De som hamstrer i butikkene Dette er direkte usolidarisk og egoistisk. For det første er det mat nok til alle i Norge, og mer enn det. Det som fascinerer meg er at ting som vanligvis IKKE kjøpes mye av, er også borte. Og så hamstrer man laktosefrie produkter, enda man ikke har laktoseintoleranse fordi det har lang holdbarhetsdato?!! ÆRLIG TALT! Jeg som trenger speltmel pga hveteallergi, og laktosefrie produkter på grunn av intoleranse, blir syk fordi du din egoistiske faen ikke kan la være å hamstre. Jeg ser folk som ikke har cøliaki hamstrer glutenfrie varer, slik at de som er syke ikke får tak i dette. Det er ikke føre-var-prinsippet, men ren skjær idioti og egoisme. Er ikke mye nasjonal dugnad mot smittespredning. En nabo så i går, da skolene stengte, unger som hand og gravde i smågodteri på lokalbutikken, mens foreldre hamstret dopapir. Dette er galskap. Tro meg, den dagen en virkelig apokalypse slår til; så vil disse gærningene gå til grunne, rett og slett fordi de sloss om matvarer, dasspapir, og hverken foreldre eller barn eier vett til å tenke smittevern!


Festing – Coronaparty - Rock'n'Roll Hemsedal! Dette er galskap. Regel rett idioti Jeg leser i sosiale medier og på nyheter om folk som fester fordi de har fri. Drar på hytta. Hemsedal får antakelig 25000 mennesker på hyttene. Det er å be om å smitte andre, ved å dra ut, feste, sosialisere seg med massevis av andre. Det sprer smitte. Spesielt når myndighetene har sagt at de ikke aner nå hvem som faktisk er smittet. At man inviterer til fest, hvor man vet alkohol senker immunforsvaret, og man herjer, søler, klisser og kliner; da håper jeg nesten at hver og en blir dausjuke som straff. Bare ikke smitt noen som ikke er sammen med dere. Enkelt og greit! Det er litt sånn som man ser på dommedagsfilmer; VI fester like there is no tomorrow. Og ofte er det disse litt sånn lamme i hjernebarken-personene som dør først. Av aliens eller zomiber, alt etter hvilken type film det er. Men en ting er sikkert, hver gang jeg ser slik tenker jeg; DE fortjente det de forbanna suppehuene.

SÅ mens jeg sitter hjemme, og er bekymret for mine venner og familie som er hjerteopererte, har eller har hatt kreft, som har alvorlig lungesykdommer, nedsatt immunforsvar, eller har autoimmune sykdommer. Samtidig med at jeg bekymrer meg for venner og familie som går på jobben for å holde folket og landet friskt. Så er det disse forbanna rasshølene som driver og ødelegger all den gode jobben som nedlegges av så mange. SERIØST DERE ER NOEN USOLIDARISKE RASSHØL! Man trenger faktisk ikke si så forbanna mye mer om det.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

Comentarios


bottom of page