top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Blokkert på nettet

Jeg er mye og suser på sosiale medier, og mange kanaler som Facebook, Twitter, SnapChat, og Instagram. (jeg er ikke på TikTok, da den er overvåket av staten Kina)


Nå er jeg veldig offentlig, det vil si at jeg alle steder står med fullt navn. For jeg er av de som ikke har noe å skjule, og jeg står for det jeg skriver, derav fullt navn. I mange år har jeg blitt anklaget for skjulte kontoer, falsk navn, og at jeg skriver innlegg uten å signere. Det kan jeg avkrefte, for har jeg ikke signert navnet mitt, eller innlegget IKKE er med min bruker hvor mitt navn er synlig; da er det ikke meg. Noen mener jeg er kontroversiell, krass, kan være sleivete, og sparke både til Høyre og Venstre. Og ja, uten tvil. Jeg spraker og slenger med kjeften.

Det jeg IKKE synes er greit, er den generelle mobbingen av andre på Twitter , Snap osv . Voksne mennesker som gjenger seg sammen, driver utfrysning og blokkering av andre basert på hvem de er, diskusjoner og kunnskap.

Det er slik at jeg kjenner (til) mange som er blokkert, og det uten at de har vært krasse, ufine eller latterlige. De har bare vært saklig uenige, eller rett og slett konversert med »feil person».

Slik kan faktisk sette igang massive «operasjoner» hvor man kollektivt skal blokkere mennesker, og det er som regel de samme som «styrer» blokkeringsskuta.

Flere ganger har jeg fått beskjed om å avfølge, blokkere og slutte snakke med mennesker som andre ikke liker, og det på private meldinger. Blokkerer du ikke er du ikke skjutvatnet verd, og ekskluderes eller blokkeres selv.

Personlig blir jeg forbanna når jeg hører og leser sånt, for det er faktisk en form for mobbing, utestenging og fjortisfærer man burde ha slutta med etter ungdomsskolen!

Og mange av disse fantastene som kjører blokkeringskampanjer er først i køen til å skrike opp om Inkludering, Samhold, et mer generøst samfunn og mer. Så er det jaggu disse som er verst.

Mange av disse har egne lukkete samtaler med og om andre, henger folk ut med navn og bilde, og kjører harde kampanjer. Jeg har møtt face-2-face personer som har gjort dette mot meg, og måtte le etterpå, for fy faen falskheten er til å ta og føle på. Og trynet når de oppdager hvem de står (eller sitter) og snakker så koselig med er rett og slett priceless!

Jeg har forståelse for de (mange) som føler de må gjemme seg bak et nickname, for de kan ha mange grunner for det. Men jeg har NULL forståelse for mobbing, ekskludering og blokkeringskampanjer.

Har man et problem med noen, så tar en det med dem det gjelder, ikke på meldinger til en haug med drama queens, som ikke liker deg fordi BBFs ikke liker deg. En mobber er en som forsøker dominere andre, ved hjelp at møkkakommentarer, uthenging og baksnakk. Og som ekskluderer.

Jeg ser på en mobber som et lite menneske, som mangler empati og omsorg for andre, og som forsøker hevde seg selv ved å tråkke på andre. Med andre ord et MØKKAmenneske.


Min mening; SKJERP DERE, DERE ER VOKSNE FOLK FOR HELVETE!

Hva blokkering og mobbing kan føre til;

utenforskap

psykiske problemer

angstanfall og panikkanfall

redsel

Ensomhet

selvmordstanker

dårlig selvbilde

man begynner undre om seg selv

mister tillit til andre

og mer


Derfor; ikke vær en mobber! Vær voksen og vær inkluderende, også med de du ikke liker. For det handler om å respektere hverandre!0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

Comments


bottom of page