top of page
Krystallsalt
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Begravelsesforsikring – Investering for fremtiden!

Begravelsesforsikring – Investering for fremtiden!


Det er mye rart man får reklame om i disse corona-tider, men den jeg fikk i går tok kaka.

Jeg hadde en forsikring da jeg bodde i LA, som var en helseforsikring. Denne forsikringen valgte jeg da jeg var store deler av året der borte, og de norske reiseforsikringene varte kun 30 dager, og var svindyre på utvidelser. Ergo var det faktisk billigere med amerikansk helseforsikring, mens jeg var i landet.


Denne forsikringsagenten har vært pålitelig og veldig god å ha, som da jeg fikk streptokokker i halsen og alt ble dekket, samt medisinene var så gode at jeg var frisk etter tre dagers kur. Og da jeg ble påvist revmatisme, etter et par mnd med syke smerter. Nei, varme hjelper ikke alltid, og faktisk ble jeg verre hver gang jeg hadde vært i Norge og kom tilbake til varmen. Da skrev legen ut Humira, og ikke har vært særlig plaget i ettertid. Alt dekket av forsikringen. GULL! Ikke sant.


I går satt jeg og sjekket eposter, og plutselig lyser en epost mot meg, ra min gamle forsikringsagent i LA.

«Investering for fremtiden – kjøp begravelsesforsikring nå»

For det første har jeg noe forståelse for dette, for begravelser er forbanna dyre. Regel rett latterlig dyre. Kister koster glatt 20000 kr. Og blomster, «meet and great» etter begravelsen kan blir veldig dyrt. SÅ jeg ser den.

Men å påstå at dette er en investering for fremtiden er vel å ta i.

Når du er dau så er du dau!

Du har ingen fremtid.

VI kan vel si at fremtiden er lagt død!Dette er ikke den første som prøver sko seg på folks redsel for å bli syke, eller korona. Jeg har fått mange tilbud i innboksen for tiden. Kampen om pengene er i gang.

Hvordan booste immunforsvaret, hvordan sikre meg mot økonomisk krise – om jeg bare betaler dem for det. Ja, jeg har til og med fått tilbud om å ta opp kredittkort for å «klare meg gjennom en vanskelig tid». Og jeg som ikke er kredittverdig en gang.

SÅ er det alle selskaper som skal selge meg «nå er tiden for hjemme-spa» og «nå har du god tid til å handle inn vårens musthaves». Forresten, er det bare jeg som synes ordet MUSTHAVES klinger jævla dårlig i det norske språket? Finn på noe nytt. Og det er ingen moteklær som er MUSTHAVES i disse dager. Vi trenger rent undertøy og sokker. For når man dasser rundt hjemme, så er det det som er THE ESSENTIALS! Ikke så mye mer. Jeg har undertøy, gubbens gamle t-skjorter, to joggebukser og ullsokker tante har strikket. Så jeg klarer meg.

Og hvorfor skal jeg pakke skapet fullt av klær jeg ikke kommer til å bruke, fordi jeg ikke er ute blant folk? Skal jeg spamme instagram og facebook med selfies i fra badet med «se jeg sminker meg» og «se jeg har siste mote»Helt ærlig så tenker jeg litt at vi burde få opp igjen kvakksalverloven, slik at slike annonsører blir straffeforfulgt for å svindle folk. Denne loven ble fjernet for en del år siden.

Med tanke på dagens situasjon, hvor bloggere og influensere får lov å fremme denne typen varer og tjenester, som i verstefall er livsfarlig, så trenger vi denne loven mer enn aldri.

Jeg blir daglig bombardert med Chilli Forte, helsekost, immunforsvarsøkende tilskudd og gudene vet. Mye av dette er farlig. Det er for dårlig kontroll.

I tillegg er det drøssevis av kredittkortselskaper som jeg mener handler uetisk, og som forsøker sko seg på folks økonomi. Kjøre dem i avgrunnen. Ja, mange tilbyr gjeldsforsikring med kredittkortet eller forbrukslånet. Les det med liten skrift. Gjeld som tas opp ETTER en kritisk situasjon; det gjelder ikke forsikringen. Ergo; Skyhøye renter, ingen avdragsfrihet, og i verstefall må du selge alt du eier og har etter at krisa er over for å klare betale ned på disse forbrukslånene og kortene.

SKJERPING!!!

Det siste vi trenger nå er lånehaier og idioter som skal selge deg bedre helse. Eller begravelsesforsikring.


PÅ en annen side er det kanskje greit med begravelsesforsikring, så jeg slipper belaste familien om jeg ryker med av Covid-19 eller kanskje en takstein i huet. Men jeg tror ikke jeg gidder…

De skal ikke få sko seg på meg.

HAH!!

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bolig for alle

Jeg har undret og tenkt lenge på hvorfor det er blitt sånn at syke, uføre, enslige, enslige forsørgere og de med lav inntekt ikke kommer inn på boligmarkedet. Bankene r som regel private bedrifter, ei

Anbefalt til jobb

Det er noe med Brenna-saken, og Trettebergstuen-saken for den del, som gjør meg litt oppgitt, og det er den stadige bruken av inhabilitet. Saken er at hun HAR strengt tatt ikke gjort annet enn det so

Comments


bottom of page