top of page
  • Forfatterens bildeNann Jovold-Evenmo

Å flytte smerten

Det er mange som prøver og fortelle deg som er smertepasient at «du må bare fokusere på noe annet», «har du prøvd det og det». Det er ganske irriterende å høre, rett og slett fordi man som smertepasient gjør ALT man kan for å tenke på noe annet, eller gjøre NOE for å få vekk fokuset på smertehelvetet.


Jeg har mine greier. Den ene er at jeg river i neglen på min venstre langfinger. Mhmm! Sitter og dytter ting under den, og gjør neglesengen mindre og mindre. Det er vondt, men jeg tror fanken jeg hadde klart å få neglene revet ut uten å skrike. For jeg er så vant til å rive og slite i neglen. Galskap, tenker du sikkert. Men det skjer fordi jeg må ha en annen vondt for å ikke fokusere på den smerten i hodet.
En annen ting er å trykke på et punkt i over det venstre øyet mitt. Det er et punkt der hvor det alltid dunker, som om den er «utspringet» til hele greia. Den forgreninger seg bakover igjennom hodet. Å trykke på den irriterer og gjør at jeg flytter litt på smertene, til framover i hodet, og ikke hele venstre side.Kalde (halvfrosne) kluter på pannen, sitron parfait dypfrossen, massere tinningen og kjeven. Tens-apparat. Alt prøves for å flytte på eller lindre smertene. Og virker ikke dette? Vel, da blir det smertestillende.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Dama med SYV statsråder som føkka opp og måtte gå, og som måtte gå av selv men nesten måtte slites ut av statsrådskontoret, mener denne regjeringen har en ukultur. Hva med å for en gangs skyld kalle e

bottom of page